ΓΥΝΑΙΚΑΤο θέμα και το ζητούμενο είναι να είστε νέοι στην καρδιά και να νιώθετε νέοι. Η πραγματικότητα όμως είναι θέλει τα χρόνια, τα προβλήματα και την ίδια τη ζωή συχνά να μας κουράζει και να μας γερνάει πριν την ώρα μας.

Αν όμως είστε από εκείνους τους ανθρώπους που αγαπάτε τη ζωή και επιθυμείτε να τη ζήσετε στο έπακρο, κάθε στιγμή της ζωή σας τότε δεν θα σας είναι δύσκολο να δείχνετε και νέοι. Το βλέμμα σας θα προδίδει πάντα την ουσιαστική σας ηλικία, ακόμα και αν τα μαλλιά σας έχουν ασπρίσει και οι ρυτίδες έχουν στολίσει τα μάτια σας.

Αν λοιπόν, το έχετε καταφέρει αυτό και συνεχίζει να σας προδίδει η εικόνα σας, ακολουθούν 7 τρόποι για να δείχνετε νέοι και στο πρόσωπο, δεδομένου, ότι ήδη νιώθετε στην ψυχή!

Αποκτήστε φωτεινό χαμόγελο

Όσο μεγαλώνουμε τα δόντια αποκτούν υποκίτρινη απόχρωση και χάνουν τη νεανική τους λάμψη. Οι λεκέδες από το κόκκινο κρασί και τον καφέ συσσωρεύονται σκουραίνοντας το λευκό του σμάλτου, ενώ ο ίδιος ο σμάλτος αποδυναμώνεται με τα καθημερινά βουρτσίσματα όλων αυτών των χρόνων και αποκαλύπτεται το εσωτερικό στρώμα των δονιτών, η οδοντίνη που είναι και αυτή πιο σκούρας απόχρωσης.

Κάντε λεύκανση δοντιών είτε με οικιακές συνταγές, είτε με τη βοήθεια του οδοντιάτρου σας και κάντε το χαμόγελό σας να μοιάζει και πάλι λαμπερό και νεανικό.

 

Αντιμετωπίστε τις ρυτίδες

Το κολλαγόνο και η ελαστίνη, που είναι τα βασικά στοιχεία ενός υγιούς και σφριγηλού δέρματος, ελαττώνονται όσο περνάνε τα χρόνια. Η χρόνια ηλιοθεραπεία, επίσης διασπά ακόμα περισσότερο αυτά τα στοιχεία του δέρματος με αποτέλεσματα σημάδια και ρυτίδες να εμφανίζονται σε πρόσωπο, ντεκολτέ, λαιμό και χέρια.

Βοηθήστε το δέρμα σας χρησιμοποιώντας προϊόντα με ρετινόλη, καλύτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς τη μέρα, το φως του ήλιου καταφέρνει τη διασπά, ενώ θυμάστε να φοράτε πάντα αντιηλιακό.

Ενυδατωθείτε

Το δέρμα, όσο περνάνε τα χρόνια, γίνεται όλο και πιο ξηρό, καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων πέφτουν και οι αδένες που λιπαίνουν φυσικά το δέρμα δεν αποδίδουν, όπως παλιότερα. Η κατάσταση της ξηρότητας γίνεται χειρότερη το χειμώνα, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, του ξηρού αέρα και της εσωτερική θέρμανσης. Διατηρείτε πάντα το δέρμα σας ενυδατωμένο, καθώς έτσι θα δείχνει πιο αφράτο και δεν θα φαίνονται τόσο διακριτά οι ρυτίδες.

Για καλύτερα αποτελέσματα βάζετε την ενυδατική σε ήδη νωπό δέρμα, ώστε να διατηρήσει για μεγαλύτερο διάστημα την ενυδάτωσή του, καθαρίζετε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό, που δεν θα τραβήξει όλα τα λιπαρά στοιχεία από τους πόρους, αφήνοντάς το πιο ξηρό, ενώ η χρήση υγραντήρα τους μήνες του χειμώνα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, επίσης βοηθάει την κατάσταση.

 

Προστατέψτε την ομοιομορφία του χρώματός σας

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει, καφέ κηλίδες, φακίδες και αποχρωματισμό στο πρόσωπο. Για να καταπολεμήσετε όλα αυτά τα στοιχεία που αλλοιώνουν την εικόνα σας, κάντε απολέπιση με προϊόντα που έχουν στη σύστασή τους γλυκολικό οξύ, ρετινόλη, ή γαλακτικό οξύ, ή εναλλακτικά χρησιμοποιείστε κάποιο φυσικό απολεπιστικό πριν χρησιμοποιείστε κάποια κρέμα που θα σας φωτίσει το πρόσωπο.
Κρέμες που καταπολεμούν τον αποχρωματισμό της επιδερμίδας περιέχουν γλυκόριζα ή βιταμίνη C και συχνά έχουν καλά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση η καλύτερη προστασία για τον αποχρωματισμό της επιδερμίδας του προσώπου είναι η καθημερινή χρήση του αντιηλιακού καθώς και η ελάχιστη ηλιακή ακτινοβολία ενεργοποιεί τη δράση τη μελανίνης που οδηγεί σε όλα αυτά τα ανεπιθύμητα σημάδια.

Γλιτώστε από τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια

Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας επίσης χάνει την ελαστικότητά του όσο μεγαλώνετε και δεδομένου ότι είναι ιδιαιτέρως λεπτό και ευαίσθητο είναι πιο δεκτικό στη δημιουργία ρυτίδων. Επιπλέον, οι ρυτίδες σε αυτή την περιοχή ενισχύονται από τις εκφράσεις που κάνουμε με το πρόσωπό μας, οι οποίες και αυτές καταφέρνουν να διασπούν τον ευαίσθητο ιστό της επιδερμίδας της περιοχής.

Χρησιμοποιείτε κρέμες και προϊόντα ειδικά για την περιοχή των ματιών, φοράτε γυαλιά ηλίου για να αποφεύγετε τις ρυτίδες από τον ήλιο και προσπαθείτε να κοιμάστε ανάσκελα, και όχι μπρούμυτα, ώστε να μένει ανέπαφο κατά τον ύπνο το δέρμα του προσώπου.

 

Εξαλείψτε τους μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια προκαλούνται από πολλές αιτίες, όπως είναι οι αϋπνίες, η κληρονομικότητα, οι αλλεργίες, το κάπνισμα και η γήρανση του δέρματος, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα και σας κάνει να δείχνετε κουραμένοι και ταλαιπωρημένοι, χωρίς ουσιαστικά να είστε, ενώ η λέπτυνση και αδυναμία που έρχεται με τα χρόνια στο δέρμα κάτω από τα  μάτια, αποκαλύπτει τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κάτω από αυτό, προκαλώντας ακόμα περισσότερο το εφέ των μαύρων κύκλων. Ειδικές κρέμες ματιών, μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση και να μειώσουν το αντιαισθητικό εφέ του αποχρωματισμού, ενώ πάντα βοηθάει ένας καλός 8ωρος ύπνος.

Αντιμετωπίστε τα πρησμένα μάτια

Η παρακράτηση υγρών, ο ελλειμματικός ύπνος, μέχρι και μερικές αλλεργίες, προκαλούν τα πρησμένα μάτια, ενώ την ίδια στιγμή και όσο μεγαλώνουμε, η αδυναμία της ελαστίνης και του κολλαγόνου να κάνουν τη δουλειά τους, προκαλεί το πρήξιμο και τις «σακούλες» των ματιών.

Ο,τιδήποτε δροσερό που θα προκαλέσει τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων θα περιορίσει το πρήξιμο, ενώ μια πολύ καλή σπιτική συνταγή είναι οι κρύες κομπρέσες από φακελάκια τσαγιού, του οποίου οι τανίνες αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά και με φυσικό τρόπο το οίδημα της περιοχής. Κρέμες ματιών με καφεΐνη έχουν επίσης καλά αποτελέσματα, ενώ καλό είναι να συνηθίσετε να κοιμάστε ανάσκελα με το κεφάλι σας ελαφρώς υπερυψωμένο από δυο μαξιλάρια.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.