super league 2Νικηφόρο ήταν το πρώτο παιχνίδι της Καλλονής στη φυσική της έδρας μετά από περίπου 15 μήνες μακριά από αυτή. Το γκολ του Καλτσά στο 43΄ και του Γιορέντε στο 89΄ χάρισαν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα στην ομάδα της Λέσβου κόντρα στον Εργοτέλη με 2-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Από το 78΄ οι Κρητικοί έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μεγί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μπροστά στο κοινό της μετά από περίπου 15 μήνες…ξενιτιάς, η Καλλονή μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα 6 λεπτά απείλησε δύο φορές την εστία του Τσέρνι.

Στο 3΄ το σουτ του Καλτσά έξω από την περιοχή έφυγε άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Χουάνμα ελίχθηκε ωραία στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του Εργοτέλη.

Συνέχισε να πιέζει η ομάδα του Ματζουράκη και στο 13΄ το απευθείας φάουλ του Λεοζίνιο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσέρνι, που έπεσε στην πορεία της μπάλας.

Μετά το 20΄ οι Κρητικοί ισορρόπησαν το ματς και στο 27΄ έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Χαλκιαδάκη, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Γιορέντε. Στην αντεπίθεση ο Ναβάρο έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή, όμως, ήταν χλιαρό και ο Τσέρνι μπλόκαρε εύκολα.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Καλτσάς στο 43΄ έπιασε το ψηλοκρεμαστό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Τσέρνι ήταν εκτός θέσης κι έτσι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τσέχου γκολκίπερ (1-0).

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί και στο διάστημα 46΄-55΄ απείλησαν τρεις φορές με τους Κεϊτά, Χουάνμα και Λεοζίνιο. Το ματς ήταν ανοιχτό στη συνέχεια με τη μπάλα να παίζεται πάνω κάτω. Η πλάστιγγα του αγώνα έγειρε περισσότερο υπέρ των γηπεδούχων στο 78΄, μετά την αποβολή του Μεγί για φάουλ στον Χουάνμα.

Το παιχνίδι τελείωσε οριστικά στο 89΄ με το Γιορέντε να σκοράρει από την περιοχή και να «γράφει» το τελικό 2-0.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Τρικάλων)

Κίτρινες: Φιντέλεφ, Κοζορώνης, Μεγί

Κόκκινες:
Μεγί (78΄ δεύτερη κίτρινη)

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης):
Χογκ, Βαλιό, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Ναβάρο (66΄ Μίνγκας), Γιορέντε (90΄ Χωριανόπουλος), Κεϊτά, Λεοζίνιο, Καλτσάς, Μανούσος (82΄ Πιπίνης), Χουάνμα.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Χουάν Φεράντο): Τσέρνι, Χαντί, Μεγί, Φιντέλεφ, Πίτσος, Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ (46΄ Λυκογιάννης), Χαλκιαδάκης, Ντα Σίλβα (73΄ Παμλίδης), Καζναφέρης (87΄ Σαϊνατί).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.