Παρουσία του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ και του Αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Ραπτόπουλου…
ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤις φυλακές των Γρεβενών επισκέφτηκε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ  χθες Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραπτόπουλο, τον επί 38 χρόνια διάκονο των απανταχού φυλακών.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και ευχήθηκε στους κρατουμένους, τον Διευθυντή, τα μέλη και στο προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος να έχουν την ευλογία του Θεού.

Συνοδοί στην επίσκεψη αυτή του Σεβασμιωτάτου ήταν και αρκετοί Κληρικοί των δυο Μητροπόλεων των Γρεβενών και της Καστοριάς, όπως ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος των Γρεβενών Πρωτ. Ευστάθιος Στέφος, ο Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Πρωτ. Ελευθέριος Συτιλίδης, κλιμάκιο εθελοντισμού της Μητροπόλεως Γρεβενών κ.α., κομίζοντας αρκετές ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης για τους κρατουμένους.

Στο τέλος της Ακολουθίας του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος τίμησε με το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας «τον Σταυρό της Παναγίας της Μαυριωτίσσης», τον πολλά κοπιάσαντα μέχρι σήμερα και κοπιάζοντα καθημερινώς για τις φυλακές π. Γερβάσιο, για την προσφορά του και τη διακονία του επί σειρά ετών, στους κρατουμένους, τόσο στα σωφρονιστικά ιδρύματα της πατρίδος μας όσο και του εξωτερικού και του ευχήθηκε να έχει υγεία και δύναμη.

Παρόν στην επίσκεψη ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτίδης, παράγοντες και φορείς του τόπου και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παρουσία της Εκκλησίας στις φυλακές και ευχήθηκε στον π. Γερβάσιο να έχει δύναμη στη διακονία του προς τους εμπερίστατους αδελφούς μας.
Δείτε εικόνες:
ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 3

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 4

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 5

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 7

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 6

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 10

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 8

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 9

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 11

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 12

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 14

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 13

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 16

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 15

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

imkastorias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.