Στο Europa League

ΠΑΟΚΜε πανηγυρικό τρόπο ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League. Μία εβδομάδα μετά την ήττα του στη Μολδαβία με 1-0, ο «Δικέφαλος» του Βορρά συνέτριψε με 4-0 τη Ζίμπρου Κισινάου στη ρεβάνς των πλέι οφ της διοργάνωσης, που έγινε στην Τούμπα.

Ο Φακούντο Περέιρα στο 11′, ο Αθανασιάδης στο 45′, ο Μακ στο 79′ και ο Μάρτενς στο 84′ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη.

Στα… μέτρα του πήγε το παιχνίδι από την αρχή ο ΠΑΟΚ, πιέζοντας τη Ζίμπρου, για να πετύχει γρήγορα γκολ και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στη Μολδαβία. Με τους Μακ, Ρατ δραστήριους από τα άκρα και τους Περέιρα, Αθανασιάδη, να «κόβουν» και να «ράβουν» ποικιλοτρόπως γύρω από την εστία του Ρούσου, ο «δικέφαλος» του Βορρά έφτασε γρήγορα στον ποθητό στόχο.

Στο 11’ ο Αθανασιάδης με «ψαλίδι» και έχοντας πλάτη στο τέρμα της Ζίμπρου, βρήκε τον Περέιρα και ο τελευταίος, μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τα λεπτά που ακολούθησαν κύλησαν περισσότερο νευρικά, με τους «ασπρόμαυρους» να προσπαθούν βεβιασμένα να σκοράρουν εκ νέου και τους Μολδαβούς να παραμένουν ανήμποροι να σταθούν με αξιώσεις στον αγωνιστικό χώρο.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν από το 42’ λεπτό και μετά, όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που αντίκρισε, για διαμαρτυρία, ο Αμανί. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή ανεβάζοντας «στροφές» και «απείλησε» στο 43’ με κεφαλιά του Περέιρα (άουτ). Δευτερόλεπτα πριν σφυρίξει ο διαιτητής για το ημίχρονο, ο Ρατ κυνήγησε χαμένη μπαλιά, μετά από σέντρα του Περέιρα, τροφοδότησε τον Αθανασιάδη και ο τελευταίος με…αρχοντικό σουτ στην κίνηση, παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Ρούσου.

Χωρίς πολλές… συγκινήσεις το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να επαναπαύεται περισσότερο στην…ασφάλεια του 2-0 που απόκτησε στα πρώτα 45 λεπτά. Σταδιακά το συγκρότημα του Αναστασιάδη έγινε πιο «ζωηρό» και με ένα τρίλεπτο πίεσης, πριν συμπληρωθεί το 70’ λεπτό, πλησίασε στο τρίτο γκολ.

Αρχικά, με τον Τζαβέλλα στο 67’, το γυριστό σουτ του οποίου έφυγε άουτ, με τον Ρούσου να εξουδετερώνει στην πορεία, «τακουνάκι» του Αθανασιάδη (68’) και κεφαλιά του Περέιρα (69’). Το ταμπλό έγραψε το 3-0, εν τέλει, στο 79’ λεπτό με σκόρερ τον Μακ, ο οποίος ευνοήθηκε από διαδοχικές κεφαλιές στην περιοχή και με δεξί σουτ παραβίασε την εστία του Ρούσου.

Την τελευταία… πινελιά στο ματς για τον ΠΑΟΚ έβαλε στο 84’ λεπτό ο Μάρτενς με όμορφο, δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

* Δύο τάιμ άουτ έδωσε ο διαιτητής στο παιχνίδι, στο 30’ και 75’ λεπτό, λόγω της έντονης ζέστης, για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων

* Πενήντα περίπου οπαδοί της Ζίμπρου φιλοξενήθηκαν στη θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας

Διαιτητής: Σέργκι Μπόικο (Ουκρανία)

Κίτρινες: Σκόνδρας, Ρατ – Τζαρντάν, Μπουργκίου, Βρεμέα

Κόκκινη:
Αμανί (42’, δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Σκόνδρας, Τζαβέλας, Ρατ, Τζιόλης, Μαντούρο (52’ Κάτσε), Μακ (83’ Πόζογλου), Περέιρα, Σαλπιγγίδης (62’ Μάρτενς), Αθανασιάδης.

ΖΙΜΠΡΟΥ ΚΙΣΙΝΑΟΥ (Ολεγκ Κουμπάρεφ): Ρούσου, Μπουργκίου, Ερχάν, Πάβλιουτσεκ, Βρεμέα, Γιαρντάν (79’ Σπατάρου), Ντέντοφ, Κλίμοβιτς, Τσεπτίν (46’ Βισνάκοφς), Αμανί, Γκρόσου (46’ Αλεξέεφ).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.