Η  υπεύθυνη του κόμματός  της σε θέματα ενέργειας, βρέθηκε την Παρασκευή 22-8-2014,  Επιμελητήριο…

    ΜΑΚΡΗ - ΡΑΜΜΟΣΣτην συνάντηση έγινε εκτενή αναφορά στην δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής μας και ειδικότερα αναφέρθηκε ότι για μία και πλέον τετραετία ο επιχειρηματικός κόσμος σηκώνει υπέρμετρο φορτίο στις πλάτες του σε μία προσπάθεια να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που ταλανίζει την οικονομία μας.

Σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια έχει να αντιμετωπίσει πολλά και ποικίλα προβλήματα τα οποία δεν έχουν να κάνουν με την πραγματική αγορά αλλά με άλλους παράγοντες οι οποίοι εντοπίζονται στη γραφειοκρατία, την παντελή έλλειψη αναπτυξιακού στόχου, την έλλειψη σταθερού φορολογικού καθεστώτος και την αδυναμία των ιθυνόντων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με τη λήψη γενναίων διαρθρωτικών μέτρων.

Στη συνέχεια έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι πρέπει να ενταχθεί και η περιοχή των Γρεβενών στον ανταποδοτικό πόρο της ΔΕΗ λόγω και του φράγματος της Πραμόριτσας και του γεγονότος ότι η ΔΕΗ ανεβάζει το ΑΕΠ στην Δυτική Μακεδονία με αποτέλεσμα η περιοχή μας, χωρίς κανένα όφελος, να μην είναι επιλέξιμη σε πολλά Κοινοτικά Προγράμματα όπως στο «Γυναικεία επιχειρηματικότητα» το οποίο είχε 100% χρηματοδότηση.

Έγινε επίσης αναφορά για τις ευθύνες της Πολιτείας, η οποία μονοπωλεί το ενδιαφέρον της στον θαλάσσιο τουρισμό ενώ έχει αφήσει στην τύχη του τον Ορεινό τα τελευταία χρόνια, χωρίς καμία ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή.

Η κα Μακρή φάνηκε γνώστης των προβλημάτων της περιοχής μας ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αργοπορία κατασκευής του αστεροσκοπείου το οποίο θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μας όπως τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.