Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Τσεκούρι» 30% σε συντάξεις ΙΚΑ και ΟΑΕΕ ζητά η τρόικα

25 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ταυτόχρονη μείωση ελαχίστων ορίων για πρόωρη συνταξιοδότηση
TSEKOURI SE SUNTA3EISΣτην προκρούστεια κλίνη ετοιμάζεται να ζητήσει να μπουν εκ νέου οι συνταξιοδοτικές αποδοχές η τρόικα το Σεπτέμβριο από το οικονομικό επιτελείο, καθώς για ακόμη μια φορά τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται αντιμέτωπα με το φόβο της κατάρρευσης από τις τεράστιες τρύπες που έχουν δημιουργηθεί. Η εισφοροδιαφυγή επιδεινώνει τα ήδη ανύπαρκτα αποθεματικά λόγω του κουρέματος των ομολόγων το 2012, ενώ τα ποσοστά της ανεργίας που δεν λένε να υποχωρήσουν αποτελούν ουσιαστικά τη χαριστική βολή.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, έχουν λάβει το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής χρηματοδότησης. Οι περικοπές που θα ζητήσουν οι δανειστές μας μπορεί να φτάσουν κατά περιπτώσεις μέχρι και το 30%.

Το πρώτο μέτρο που αναμένεται να προωθήσει η τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το Σεπτέμβριο στο Παρίσι θα είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για όσους επιδιώκουν να βγουν πρόωρα στη σύνταξη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες το ελάχιστο θα αυξηθεί από τα 15 στα 20 χρόνια, ώστε να αποτραπούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις (αντί για 4.500 θα χρειάζονται 6.000 ημέρες ασφάλισης)

Σημαντικές αναμένεται να είναι οι περικοπές στα μπόνους, τα οποία ουσιαστικά είναι αυτά που ανεβάζουν το τελικό ποσό των αποδοχών. Τα χρήματα αυτά είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων το 1/3 της σύνταξης και αυτά τα χρήματα η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο.

newsbeast

This entry was posted on Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2014 at 19:55 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply