Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι οθόνες «σκοτώνουν» την οικογενειακή ζωή

25 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Οι οθόνες «αντικατέστησαν τους γονείς» που περνούν ελάχιστες ή καθόλου ώρες με τα παιδιά τους γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Ερευνα της Unicef.
OTHONES EREYNAΗ προειδοποίηση προέρχεται από τον «τσάρο» των παιδιών, τον ειδικό Ρεγκ Μπέιλι με αφορμή τα αποτελέσματα έρευνας της Unicef για την οικογένεια σε τρεις χώρες, τη Βρετανία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Σύμφωνα με αυτά οι Βρετανοί γονείς είναι αυτοί που παραμελούν περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους τα παιδιά τους.

Ο Μπέιλι, επικεφαλής της επιτροπής Κάμερον για τα παιδιά, σε συνέντευξη του στον Independent κάνει λόγο για τους κινδύνους που ελοχεύουν καθώς οι οικογένειες σταμάτησαν ή περνούν ελάχιστο χρόνο μαζί στο οικογενειακό τραπέζι. Οι γονείς άφησαν τις οθόνες «να αναλάβουν τα παιδιά» λέει ο Μπέιλι καθώς η διάδοση των smartphones και των tablet έφερε και τη μείωση του χρόνου που περνούν οι οικογένειες μαζί.

Η έρευνα της Unicef η οποία έγινε με δείγμα εκατοντάδες νοικοκυριά σε τρεις χώρες έδειξε ότι στη Βρετανία, πολλές από τις οικογένειες που συμμετείχαν, «δεν είχαν ούτε τραπέζι ή ένα τραπέζι της κουζίνας» όπου θα μπορούσαν να γευματίσουν οι γονείς με τα παιδιά.

thetoc

This entry was posted on Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2014 at 23:51 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply