Κάλυψη κενών και με συμπληρωματικές αναθέσεις μαθημάτων
SXOLEIOΜε μαχαίρι στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, που ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι κατά 500 λιγότερες, επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας να καλύψει τα 3.000 κενά που απειλούν να μπλοκάρουν την ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», τα κενά αναμένεται να καλυφθούν και με συμπληρωματικές αναθέσεις μαθημάτων.

Σε δηλώσεις του χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος εκτίμησε ότι φέτος με τις παρεμβάσεις αυτές θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου. Όλα όμως είναι στον αέρα για το 2015 καθώς μειώνονται κατά 50% τα κονδύλια για αναπληρωτές.

«Του χρόνου το σύστημα με την αναπλήρωση πεθαίνει. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο του 2015 αν δεν ανατραπεί το 1 προς 10 (σ.σ. προσλήψεις προς αποχωρήσεις). Του χρόνου οι πηγές χρηματοδότησης αναπληρωτών μειώνονται κατά το ήμισυ. Πρέπει να γίνει η κατάργηση του 1/10 και διαγωνισμός του ΑΣΕΠ», τόνισε σε συνέντευξή του στον Σκάι, συμπληρώνοντας πως φέτος υπάρχουν 3.000 κενά που θα καλυφθούν με 500 λιγότερες αποσπάσεις και με παράλληλες αναθέσεις. Θα είμαστε έτοιμοι αρχές Σεπτεμβρίου για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα».

Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι για φέτος τουλάχιστον το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί, τα πράγματα δεν θα είναι και εύκολα αφού κάθε χρόνο μόλις ανοίγουν τα σχολεία παρατηρείται έκρηξη αδειών εκπαιδευτικών για λόγους υγείας, εγκυμοσύνης, επιπλοκών κύησης, προκαλώντας κενά που δεν μπορούν να υπολογιστούν, όπως παρατηρεί η εφημερίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.