Μέχρι 30 εκ. ευρώ θα δώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση για αποζημιώσεις για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια μετά το ρωσικό εμπάργκο.

RODAKINA«Η ΕΕ θα χορηγήσει 125 εκατ. ευρώ με στόχο τη σταθεροποίηση των τιμών των τροφίμων», αναφέρει δημοσίευμα του EUobserver.com, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Επιτροπής ότι θα διαθέσει μέχρι 30 εκατ. ευρώ για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια.

Επιπλέον εμπειρογνώμονες των κρατών μελών στον τομέα της γεωργίας θα συναντηθούν ξανά στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Παρασκευή για να δουν αν υπάρχουν και άλλοι τομείς που χρειάζονται βοήθεια από το ταμείο της ΕΕ με προϋπολογισμό 420 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εξόδων.

Oπως αναφέρεται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι παραγωγοί μπορούν να αποσύρουν μέχρι το 5% της παραγωγής τους για να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα ή να δοθεί σε σχολεία και νοσοκομεία, σε αντάλλαγμα για την αποζημίωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ανακοίνωση του πάντως, επισήμανε ότι την Παρασκευή θα παρουσιαστεί το πλάνο της ΕΕ για την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.