κολυμβησηΗ Κρίστελ Βουρνά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ημιτελικούς των 50μ. πεταλούδα, στην πρώτη ελληνική συμμετοχή στα αγωνίσματα κολύμβησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου, που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Η 22χρονη πρωταθλήτρια κατετάγη 20η στον προκριματικό του αγωνίσματος με 27.07 και έχασε για τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου το εισιτήριο για τους ημιτελικούς, αφού η τελευταία που προκρίθηκε, η Σβιατλάνα Χάχλοβα από τη Λευκορωσία (19η στο σύνολο) έκανε 27.03.

Η Βουρνά είναι πρώτη αναπληρωματική και ενδέχεται να μπει από το… παράθυρο στα ημιτελικά, αν αποσυρθεί κάποια από τις 16 αθλήτριες που προκρίθηκαν.

Κορυφαία των προκριματικών ήταν η Σουηδή Σάρα Σιέστρεμ, η οποία μάλιστα πέτυχε ρεκόρ αγώνων με 25.12 και είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο (άλλωστε, πριν ένα μήνα συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος με 24.43).

Νωρίτερα, είχαμε μεγάλες εκπλήξεις στα προκριματικά των 400μ. ελεύθερο ανδρών, καθώς αποκλείστηκαν από τον απογευματινό τελικό οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές Ευρώπης, ο Γερμανός κάτοχος του τίτλου Πολ Μπίντερμαν (9ος) και ο Γάλλος Γιανίκ Ανιέλ (11ος). Την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Βρετανός Στέφεν Μάιλν με 3:48.62.

Αποκλεισμός Καρπουζλή στα 100μ. πρόσθιο

Σε… ρηχά νερά έμεινε ο Γιάννης Καρπουζλής στα προκριματικά των 100μ. πρόσθιο, κατά την 1η ημέρα των αγωνισμάτων κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Βερολίνου. Ο αθλητής του Ολυμπιακού, έμεινε μακριά από το χρόνο του και με 1:02.44 κατετάγη 35ος στο σύνολο. Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Βρετανός Ανταμ Πίτι με 59.97.

Αποκλείστηκαν και οι τέσσερις Ελληνες που αγωνίστηκαν στα 50μ. πεταλούδα

Παρά τις τέσσερις συμμετοχές στα προκριματικά των 50μ. πεταλούδα, δεν θα υπάρχει Ελληνας στους απογευματινούς ημιτελικούς της Δευτέρας. Τη συγκριτικά καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος κατετάγη 21ος με 24.24, ενώ ο Χρήστος Κατραντζής ήταν 41ος με 24.73, ο Ανδρέας Βαζαίος 43ος με 24.75 και ο Κώστας Μαρκόζης 51ος με 25.11. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι κανείς από τους τέσσερις Ελληνες κολυμβητές δεν έχει ως βασικό αγώνισμα τα 50μ. πεταλούδα και όλοι επικεντρώνουν αλλού το ενδιαφέρον τους.

Κορυφαίος του προκριματικού ήταν ο Ουκρανός Αντρι Γκοβόροφ, ο οποίος πέτυχε και ρεκόρ αγώνων με 22.87. Στο αγώνισμα συμμετείχε και ο Κύπριος Αλεξάντρ Μπαχτιάροφ, ο οποίος κατετάγη 49ος με 25.02.

δολ, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.