Οι 1.259 παίρνουν επίδομα ανεργίας 360 ευρώ
giatroi - ΓΙΑΤΡΟΙΠερίπου 4.000 γιατροί είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες των ανέργων του ΟΑΕΔ, 18 μήνες αφότου απέκτησαν το δικαίωμα εγγραφής στα μητρώα του οργανισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων».

Επισήμως άνεργοι είναι 3.821 γιατροί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, ενώ από αυτούς δικαίωμα επιδόματος ανεργίας έχουν αυτή τη στιγμή οι 1.259 που λαμβάνουν 360 ευρώ το μήνα. Όπως εκτιμάται μάλιστα εάν ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι δεν έφευγαν μαζικά στο εξωτερικό, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων γιατρών θα ήταν πολλαπλάσιος.

Στους γιατρούς δόθηκε για πρώτη φορά το δικαίωμα εγγραφής στα μητρώα ανέργων πριν από 18 μήνες. Όμως όσοι κάνουν αγροτικό, ακόμη και εάν λήξει η σύμβασή τους, δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας. Οι περισσότεροι από τους ανέργους γιατρούς είναι στην αναμονή για να ανοίξει θέση στην ειδικότητα που θέλουν να ακολουθήσουν σε κάποιο νοσοκομείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.