Το 1974 είχε φωτογραφίσει δύο μίμους. 35 χρόνια αργότερα συνειδητοποίησε με έκπληξη ότι ο ένας εξ’ αυτών ήταν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς. Μια απίστευτη ιστορία!

ROMPIN WILLIAMSΟ τραγικός θάνατος του Ρόμπιν Γουίλιαμς έχει αφήσει ολόκληρο τον κόσμο σε κατάσταση σοκ, να θρηνεί για έναν άνθρωπο, του οποίου ολόκληρη η επαγγελματική ζωή ήταν αφιερωμένη στο να φέρνει χαρά στους άλλους.

Πολλοί αποτίουν φόρο τιμής στον βραβευμένο ηθοποιό βγάζοντας στο φως φωτογραφίες και βίντεο που είχαν δημοσιευτεί πολλά χρόνια πριν, αλλά και κάποιες απίστευτες ιστορίες που δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η ιστορία του φωτογράφου Daniel Sorine, ο οποίος το 1974 νόμιζε ότι απλά φωτογράφιζε δύο τυχαίους μίμους στο Central Park. 35 χρόνια αργότερα συνειδητοποίησε ότι ο ένας εξ αυτών ήταν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς!

«Πίσω στη δεκαετία του ’80 ήμουν ένας νεαρός φωτογράφος, χωρίς χρήματα, χωρίς δικό μου στούντιο και χωρίς να έχω την πολυτέλεια να αναζητώ την τέλεια φωτογραφία σε περιπετειώδεις εκδρομές» λέει ο ίδιος.

«Ως εκ τούτου, οι δρόμοι της Νέας Υόρκης ήταν το στούντιο για  μένα, αλλά και για πολλούς άλλους επίδοξους φωτογράφους».

Τα Σαββατοκύριακα, το Central Park ήταν ο “παράδεισος των φωτογράφων”, χάρις στους πολλούς περφόρμερ που πρόβαλαν εκεί το ταλέντο τους. Μια μέρα το 1974, την προσοχή του τράβηξαν οι δύο μίμοι που βλέπετε στις φωτογραφίες.

«Αυτό που με τράβηξε στον Ρόμπιν Γουίλιαμς και τον συνάδελφό του, Todd Oppenheimer, ήταν ο ασυνήθιστος συνδυασμός έντασης, προσωπικότητας και φυσικής κίνησης» λέει ο φωτογράφος ενώ προσθέτει ότι όταν τους πλησίασε με την κάμερά του, εκείνοι τον διευκόλυναν να τραβήξει τις φωτογραφίες και δεν χρειάστηκε να τρέχει πίσω τους.

Εντελώς τυχαία, πριν από 5 χρόνια, ο Sorine ανέτρεξε στις παλιές φωτογραφίες και τα αρνητικά του, συνειδητοποιώντας με έκπληξη ποιος ήταν ο άνδρας που είχε «συλλάβει» με την κάμερα του.

Και για 35 ολόκληρα χρόνια, αυτές οι φωτογραφίες ήταν θαμμένες στις βαλίτσες όπου φυλάει τα φιλμ του και τις φωτογραφίες του!

Εν αγνοία του, είχε αποτυπώσει μια υπέροχη στιγμή της ιστορίας. Μια στιγμή που έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία τώρα που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς δεν είναι πια εδώ.

Ο Daniel Sorine δήλωσε στο TheTOC ότι αυτή η σειρά των φωτογραφιών με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς είναι από τις πιο αγαπημένες του δουλειές της δεκαετίας του ’80.

Από το 1974 μέχρι σήμερα, ο καλλιτέχνης, εκτός από τη φωτογραφία έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή βιβλίων. Το πρώτο του βιβλίο ήταν το «The Marigold Murders», ενώ αυτή την περίοδο ολοκληρώνει ένα ιστορικό ρομαντικό μυθιστόρημα που θα λέγεται «From Moscow to Monaco».

Η χρήση των φωτογραφιών έγινε μετά από άδεια του καλλιτέχνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.