samarina 16Στη Σαμαρίνα Γρεβενών, πατρίδα του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης, μετέβη το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.

Όπως γράφει ο έγκυρος ιστότοπος της Μητρόπολης Καστοριάς: στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεως Καστορίας αλλά και της τοπικής Εκκλησίας και την παρουσία Εκπροσώπων της Κυβέρνησης, Βουλευτών, των τοπικών αρχόντων και εκατοντάδων πιστών που κάθε χρόνο τέτοια μέρα επισκέπτονται τη Σαμαρίνα.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας αναλύοντας το θέμα «Παναγία, ο θησαυρός της ζωής», ευχόμενος σε όλους να αποκτήσουμε τον θησαυρό αυτό, που είναι η Παναγία, ώστε να στέκεται οδηγός και φύλακας στη ζωή μας.

Στη συνέχεια στο προαύλιο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε ο βλάχικος παραδοσιακός χορός «Τσιάτσιος», όπου η παράδοση θέλει να ξεκινάει πρώτος ο Επίσκοπος με τους Ιερείς και να ακολουθεί ο λαός.

Να σημειώσουμε ότι ο Σεβασμιώτατος κατά την επίσκεψή του στη Σαμαρίνα, έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού.

Δείτε video από το ρεπορτάζ του West εδώ

Δείτε εικόνες : (Κάντε κλικ για μεγέθυνση)

samarina 1 samarina 2 samarina 3 samarina 4 samarina 5 samarina 6 samarina 7 samarina 8 samarina 9 samarina 10 samarina 11 samarina 12 samarina 13 samarina 14 samarina 15 samarina 16 samarina 17 samarina 18 samarina 19 samarina 20 samarina 21 samarina 22 samarina 23 samarina 24 samarina 25 samarina 26 samarina 27 samarina 16

Περισσότερες εικόνες δείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.