Οι υπερβολές και οι καταχρήσεις μπορούν να αποβούν καταστροφικές!
EREYNΟι υπερβολές και οι καταχρήσεις μπορούν να αποβούν καταστροφικές ή ακόμη και μοιραίες και μια νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Ένα συστατικό που υπάρχει σε κάθε κουζίνα και καταναλώνουμε όλοι καθημερινά ευθύνεται για περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια θανάτους σε ετήσια βάση σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω επακόλουθων καρδιαγγειακών επιπλοκών.

Αναλύοντας 205 μελέτες που αφορούν στην κατανάλωση αλατιού σε δεκάδες χώρες του κόσμου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μέση ημερήσια πρόσληψη στον ενήλικο πληθυσμό είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, γεγονός που συμβάλλει καθοριστικά στην εκδήλωση της καρδιοπάθειας και στον πρόωρο θάνατο από καρδιαγγειακές επιπλοκές.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine αφορούσε σχεδόν στα τρία τέταρτα του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίκτυπος του αλατιού στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και στην εκδήλωση της καρδιοπάθειας καθορίστηκε σε μεμονωμένη μελέτη, με βάση πληθώρα δεδομένων από επιμέρους κλινικές δοκιμές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, η μέση κατανάλωση νατρίου μεταξύ του ενήλικου πληθυσμού το 2010 ήταν 3,95 γραμμάρια την ημέρα – ποσότητα σχεδόν διπλάσια των 2 γραμμαρίων που συνιστά ο ΠΟΥ.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι 1,65 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από καρδιαγγειακές παθήσεις λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλατιού. Οι θάνατοι αυτοί αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% των συνολικών θανάτων από καρδιαγγειακά αίτια σε όλο τον κόσμο.

 onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.