Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χωριό στη Γαλλία ονομάζεται «Θάνατος στους Εβραίους»

14 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Εβραϊκές οργανώσεις ζητούν την αλλαγή του προσβλητικού ονόματος
XWRIOΕβραϊκές οργανώσεις, εκφράζουν την αγανάκτησή τους σε γάλλους αξιωματούχους αξιώνοντας την αλλαγή ονόματος σε μικρό χωριουδάκι, έξω από το Παρίσι, με την ονομασία «La Mort aux Juifs», που σημαίνει «θάνατος στους Εβραίους».

«Το γεγονός ότι το όνομα έμεινε “θαμμένο” τόσα χρόνια, 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Γαλλίας από τους Ναζί, είναι σοκαριστικό», αναφέρει ο Shimon Samuels, πρόεδρος της οργάνωσης Simon Wiesenthal Centre σε επιστολή του στον γάλλο υπουργό Εσωτερικών.

Αλλά η αναπληρωτής δήμαρχος του Courtemaux, του χωριού των 289 κατοίκων που έχει στη δικαιοδοσία του το La Mort aux Juifs, αρνείται στο να προχωρήσει στην αλλαγή του ονόματος με το επιχείρημα ότι πρέπει να τηρηθεί η παράδοση.

«Είναι γελοίο. Αυτό το όνομα πάντα υπήρχε, δήλωσε η Marie-Elizabeth Secretand στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP.

«Κανείς δεν έχει τίποτα εναντίον των Εβραίων, φυσικά. Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτό έρχεται και πάλι στη δημοσιότητα. Γιατί να αλλάξει ένα όνομα που έχει ρίζες από το Μεσαίωνα ή ακόμη περισσότερο; Θα πρέπει να σέβονται αυτά τα παλιά ονόματα», είπε.

newsbeast

This entry was posted on Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2014 at 22:26 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply