Ποιος ο νόμος που ανοίγει την πόρτα σε πολλά ξένα ζευγάρια να έρθουν στη χώρα και να γίνουν γονείς μέσω παρένθετης μητέρας

UPOBOHTHOUMENH ANAPARAGWGHΗ Ελλάδα -λόγω της κρίσης- αναμένεται να προσελκύσει, εκτός του παραδοσιακού τουρισμού, και τουρισμό με απώτερο σκοπό την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων η βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique» σε ειδικό αφιέρωμά της για τη νομοθεσία που ισχύει διεθνώς όσον αφορά την παρένθετη μητρότητα.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ελλάδα ψήφισε αυτό το καλοκαίρι νόμο που καταργεί τους περιορισμούς, οι οποίοι ίσχυαν για την παρένθετη μητρότητα και τις παρένθετες μητέρες, δηλαδή το ζευγάρι και η παρένθετη μητέρα δεν υποχρεούνται πλέον να κατοικούν στην ίδια χώρα.

Ο Τάκης Βιδάλης (Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής) προβλέπει πως αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει στην επιλογή της Ελλάδας από πολλά ξένα ζευγάρια, σημειώνει η εφημερίδα.

Ήδη, σημειώνει ακόμη το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει καθιερωθεί ως προορισμός για ζευγάρια που καταφεύγουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσουν παιδιά, χάρη στη νομοθεσία, η οποία εδώ και δώδεκα χρόνια επιτρέπει την πρόσβαση σε διάφορες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.


news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.