ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΟ Κένεντι της ζήτησε μια πόρνη που να μοιάζει με τη γυναίκα του Τζάκι «αλλά να είναι καυτή».

Ο Ωνάσης πήγε να την βρει μαζί με τη Μαρία Κάλλας και την έκανε να κοκκινήσει με αυτό που της ζήτησε.

Η Γαλλίδα που έγινε μύθος παγκοσμίως ως Madame Claude και είχε πελάτες από τον  Αμερικανό πρόεδρο μέχρι τον Μουαμάρ Καντάφι και τον Μάρλο Μπράντο,  αποκαλύπτεται στο παγκόσμιο κοινό μέσα από ένα άρθρο ποταμό  στο Vanity Fair που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.

Σήμερα είναι 91 ετών. Μικρόσωμη, ξανθιά, με άψογο χτένισμα, φοράει μόνο Chanel. Μεγαλούργησε στο Παρίσι με πελάτες τους ισχυρούς όλου του κόσμου – και όσους λιγότερο ισχυρούς άντεχαν να πληρώσουν για μια νύχτα με κάποιον από τους “κύκνους” της.

Κύκνους αποκαλούσε τα κορίτσια που απασχολούσε, τις πόρνες του μπορντέλου που έγινε μύθος. Μόνο στη δεκαετία του ’60 εκατοντάδες κορίτσια δούλεψαν για τους πελάτες της.

Ο Κένεντι αλλά και ο Ωνάσης είναι από τους πλέον διάσημους (η Τζάκι θα έπρεπε να ζητήσει συμβουλές από την Μαντάμ Κλοντ).

Η εκκεντρική ιδιοκτήτρια μπορντέλου που ισχυρίζεται πως στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την είχαν κλείσει οι Ναζί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, αποκαλύπτεται μέσα από ένα άρθρο του  William Stadiem.  Την είχε προσεγγίσει για την έκδοση της βιογραφίας της κατά τη δεκαετία του ’80, είχε μιλήσει μαζί της, με φίλους και συνεργάτες της.

Το βιβλίο δεν εκδόθηκε ποτέ όμως τώρα ο Stadiem αποκαλύπτει στοιχεία και ιστορίες στο Vanity Fair.

Σίγουρα το άρθρο αυτό θα κάνει πολλούς και κυρίως πολλές να αισθανθούν θυμό ή αμηχανία, αφού αρκετά από τα κορίτσια, τους κύκνους της μαντάμ Κλοντ έχουν παντρευτεί πανίσχυρους μεγιστάνες ανά τον κόσμο. Αλλωστε οι περισσότεροι πελάτες πάντα τις κακομάθαιναν – λέγεται πως ο Ανιέλλι μετά από ένα όργιο τις γέμισε με κοσμήματα.

Οι υψηλές γνωριμίες της και το γεγονός ότι μεγαλόσχημοι Γάλλοι πολιτικοί ήταν πελάτες της, την άφησαν στο απυρόβλητο για καιρό. Μέχρι που το 1977 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα και να πάει να ζήσει στο Λος Αντζελες καθώς οι γαλλικές αρχές άρχισαν να κάνουν έρευνες στην επιχείρησή της για φοροδιαφυγή.

(το εξώφυλλο του περιοδικού με το άρθρο για την μαντάμ Κλοντ)
«Οι άντρες είναι πορτοφόλια, οι γυναίκες τρύπες»
Η ζωή της βέβαια έγινε ταινία το 1977 και η ηθοποιός που την υποδύθηκε, η Φρανσουάζ Φαμπιάν επέμεινε να περάσει αρκετό καιρό μαζί της. Η ίδια η ηθοποιός είπε στον Stadiem πως ήταν «μια απαίσια γυναίκα. Αντιπαθεί τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Οι άντρες είναι πορτοφόλια. Οι γυναίκες είναι τρύπες… Εμοιαζε με οδηγό σκλάβων σε μια φυτεία στον αμερικανικό νότο. Οποτε αναλάμβανε ένα κορίτσι πλήρωνε τόσα πολλά για την μεταμόρφωσή του που το κορίτσι ήταν ουσιαστικά για πάντα χρεωμένο απέναντι στην Κλοντ που πλήρωσε και κράτησε όλους του λογαριασμούς: Ρούχα από τον Dior, αξεσουάρ Vuitton, κορυφαίοι κομμωτές, γιατροί.  Η Κλοντ έπαιρνε από κάθε κορίτσι το 30% της αμοιβής. Ηθελε περισσότερα όμως έλεγε ότι αν το έκανε αυτό, τα κορίτσια θα την έκλεβαν.»

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία και τις περιγραφές που αποκαλύπτει το Vanity Fair από το περίφημο άρθρο του στο τεύχος Σεπτεμβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.