Είδε τους Σέρβους και… αφηνίασε ο Μπουρούσης
μπουρουσης
Θετικές εντυπώσεις άφησε η εθνική ανδρών στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της εν όψει της συμμετοχής της στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/8-14/9), επικρατώντας με 66-64 της Σερβίας, στην πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά του Πο.

Κορυφαίος για την Ελλάδα ο Γιάννης Μπουρούσης με 24 πόντους, ενώ ντεμπούτο με την εθνική ανδρών πραγματοποίησε ο παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Δεν αγωνίστηκαν ο τιμωρημένος Καλάθης, ο τραυματίας Τσαϊρέλης και για προληπτικούς λόγους ο Πρίντεζης, όπως και ο Γλυνιαδάκης για λόγους τακτικής. Αντίπαλος της Εθνικής το Σάββατο στις 20:00 η οικοδέσποινα Γαλλία.

Το ματς

Ζήσης, Βασιλειάδης, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου και Μπουρούσης ήταν η πρώτη πεντάδα για την Εθνική, ενώ Μάρκοβιτς, Μπογκντάνοβιτς, Μπιέλιτσα, Μπίρτσεβιτς και Στίματς για τη Σερβία. Με καλές άμυνες, πολλά κλεψίματα, γρήγορο μπάσκετ κι αιχμή τον Βασιλειάδη, η Εθνική προηγήθηκε γρήγορα με 13-5. Ο Φώτης Κατσικάρης πρόλαβε μέσα σε επτάμισι λεπτά να χρησιμοποιήσει δέκα παίκτες, με τους Αντετοκούνμπο και Μπόγρη να κάνουν ντεμπούτο. Οι πολλές αλλαγές επηρέασαν την ομοιογένεια της Εθνικής, που παρουσιάζοντας πρόβλημα στο ριμπάουντ επέτρεψαν στους «πλάβι» να πλησιάσουν στον πόντο (13-12) και να περάσουν μπροστά (13-14).

Ο Μπουρούσης φρόντισε να βάλει τέλος στην αφλογιστία τεσσεράμισι λεπτών της ελληνικής ομάδας με πέντε προσωπικούς πόντους (18-14), αλλά κάποια λάθη έδωσαν αιφνιδιασμούς στη Σερβία και νέο προβάδισμα (23-26). Τα τρίποντα των Καϊμακόγλου και Γιάνκοβιτς, αλλά κι ένα του Μάρκοβιτς έγραψαν τον επίλογο του πρώτου μέρους σε απόλυτη ισορροπία, 29-29. Η ελληνική ομάδα έκλεισε το πρώτο μέρος με μειονέκτημα στα ριμπάουντ (23-13 και 7 επιθετικά για τη Σερβία), ενώ στα σουτ είχε 8/16 δίποντα και 4/14 τρίποντα με 9 ασίστ.

Με Μάντζαρη, Ζήση, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου και Μπουρούση μπήκε στο δεύτερο μέρος η Εθνική. Σύντομα ο κόουτς Κατσικάρης χαμήλωσε το σχήμα με τον Βασιλειάδη αντί του Καϊμακόγλου και τον «Παπ» στη θέση «4». Με ένα σερί 6-0 η γαλανόλευκη ανέκτησε το προβάδισμα, 37-34, με το πρόβλημα στο ριμπάουντ όμως να παραμένει και τη Σερβία να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο πίσω στο σκορ (47-49).

Ο Μπουρούσης με επτά σερί πόντους-και φτάνοντας τους 18- αποκατέστησε το ελληνικό προβάδισμα (56-53), ενώ εξίμισι λεπτά πριν το τέλος έκανε ντεμπούτο και ο τρίτος «νέος» της ομάδας, Αθηναίου. Ο Μπογκντάνοβιτς με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσα (60-60) και τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η τάπα του απίθανου Μπουρούση στον Μπογκντάνοβιτς στα 13’’ και δύο βολές του έβαλαν την Ελλάδα ξανά μπροστά, 64-62, αφήνοντας δέκα δευτερόλεπτα στους παίκτες του Τζόρτζεβιτς. Ο Μάρκοβιτς ισοφάρισε στα τέσσερα δευτερόλεπτα, αλλά ο Μίτσοφ έκανε ένα ανόητο φάουλ στον Βασιλειάδη που με δύο βολές στα 2,7’’ για το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 66-64.

Δεκάλεπτα: 13-12, 29-29, 47-49, 66-64.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπόγρης, Μπουρούσης 19, Ζήσης 9, Βασιλειάδης 11, Παπανικολάου 9, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 7, Γιάνκοβιτς 5, Βουγιούκας, Μάντζαρης 2, Αθηναίου 2, Αντετοκούνμπο

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μίτσοφ, Μίτσιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 11, Μπιέλιτσα 9, Μάρκοβιτς 4, Ραντούλιτσα 7, Κάτιτς 3, Στίματς 10, Σιμόνοβιτς 7, Μίτροβιτς 4, Μπίρτσεβιτς 7, Γιόβιτς


* Η Εθνική το Σάββατο (20:00, ΑΝΤ1) θα αντιμωτωπίσει τη Γαλλία και την Κυριακή την Κροατία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.