προβαταΛόγω των πολλαπλών πρόσφατων κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού προβάτων σε πολλά μέρη της Ελλάδας, σας εφιστούμε την προσοχή στα εξής:

1) Ο ιός του καταρροϊκού πυρετού δε μεταδίδεται στον άνθρωπο. Η μετάδοση στα ζώα γίνεται με έντομα (του γένους Culicoides), και όχι με την επαφή με άρρωστα ζώα, οπότε συστήνεται ο ψεκασμός με τα εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά για την αποφυγή μετάδοσης της νόσου και την προστασία της υγείας των κοπαδιών.
2) Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ύποπτα συμπτώματα σε πρόβατα, όπως πυρετός, ανορεξία, οίδημα χειλιών, γλώσσας, προσώπου, παχύ ρινικό έκκριμα, διαβρώσεις στα ούλα, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα με την Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 2462353107-109.
3) Οι μετακινήσεις όλων των ζώων προς άλλους νομούς εγκρίνονται, μόνο εφόσον προσκομίζετε στην Υπηρεσία μας αντίστοιχη συνταγή από ιδιώτη κτηνίατρο για τα εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά και καταγραφή τους στο Μητρώο Φαρμακευτικής Αγωγής.

Από το Τμήμα Κτηνιατρικής Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.