ΠΑΟ - ΛΙΕΓΗ -  (Φωτογραφία:  EPA pictures ) Ο Παναθηναϊκός παρά την μέτρια εμφάνιση που είχε στη Λιέγη, έφυγε με το 0-0 από το Βέλγιο απέναντι στη Σταντάρ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση, αφού στις 5 Αυγούστου έχει τη ρεβάνς στη Λεωφόρο.

Οι Πράσινοι ήταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο (όπου οι Βέλγοι ήταν αρκετά απειλητικοί), ανέβασαν στροφές στο β’ μέρος και μάλιστα έφτασαν πιο κοντά στο γκολ όταν στο 64′ ο Σίλντενφελντ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι πήραν από το ξεκίνημα τον έλεγχο του κέντρου και έφτασαν αρκετές φορές με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Κοτσόλη, όμως η πίεσή τους δεν καρποφόρησε στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Τριανταφυλλόπουλος στο 6΄ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ντε Καμάργκο, στο 16΄ το σουτ του Μπιά από καλή θέση κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε, στο 24΄ ο Κοτσόλης έπεσε σωτήρια στα πόδια του Ντε Καμάργκο και μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στην καλύτερη φάση του πρώτου μέρους, στο 38ο λεπτό, ο Ντε Καμάργκο βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, έπιασε το σουτ, αλλά ο Κοτσόλης έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός σε όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε να βγάλει κάποιες αντεπιθέσεις, αλλά έκανε εύκολα το λάθος στη μεσαία γραμμή και μόνο μία φορά απείλησε, όταν ο Μπεργκ στο 21΄ δεν έπιασε καλά το σουτ μετά τη μπαλιά του Πέτριτς και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο β΄ ημίχρονο οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν βελτιωμένοι και ισορρόπησαν το ματς, με τον Ζέκα να δοκιμάζει στο 52΄ ένα σουτ από τη γραμμή του… πλαγίου άουτ, το οποίο έδιωξε με υπερένταση ο Καουασίμα.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 57΄, όταν από συνεργασία του Ζέκα με τον Ατζαγκούν ο Πέτριτς έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως το σουτ του Κροάτη κόντραρε σε αμυντικό και ο Καουασίμα απέκρουσε με τα πόδια.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ στο 64΄, όμως ο Σίλντενφελντ στάθηκε άτυχος, αφού το δυνατό σουτ που επιχείρησε «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι της Σταντάρ και στη συνέχεια της φάσης ο Τριανταφυλλόπουλος έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι Βέλγοι απείλησαν ξανά με τον Ντε Καμάργκο στο 72΄, όμως το γυριστό σουτ του έμπειρου επιθετικού απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοτσόλης. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου συνέχισαν να ελέγχουν το ματς ως το τέλος και πήραν σχετικά εύκολα την ισοπαλία, αν και στο 90΄ χρειάστηκε μία σωτήρια επέμβαση του Κουτρουμπή στα πόδια του επελαύνοντος Εζεκίελ.


ΠΑΟ 2014
Διαιτητής: Κάρλος Γκόμεθ (Ισπανία)

Κίτρινες: Μπιά, Βαν Ντάμε, Σιμάν, Ζόρζε Τεϊσέιρα, Καρσελά-Γκονζάλες – Μέντες, Λαγός, Μπεργκ

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Γκάι Λουζόν): Καουασίμα, Ζόρζε Τεϊσέιρα, Σιμάν (61΄ Μπουκού), Σταμ (88΄ Μίλετς), Αρσλάναγκιτς, Βαν Ντάμε, Καρσελά-Γκονζάλες, Μαρκέ, Μπιά (82΄ Μπομπό), Ντε Καμάργκο, Εζεκίελ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου):
Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες (71΄ Καρέλης), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (85΄ Κλωναρίδης), Νάνο, Μπεργκ, Πέτριτς (64΄ Πράνιτς)

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.