IEK ΙΕΚΜε το τσουχτερό παράβολο των 100 ευρώ προπληρωμένο καλούνται 25.000 απόφοιτοι ΙΕΚ της τελευταίας τριετίας, κυρίως, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πτυχίο τους και να ασκήσουν την ειδικότητά τους.

Μετά από μια διετία απραξίας το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε τέλος Απριλίου τη σχετική υπουργική απόφαση και μετά από δίμηνη καθυστέρηση ο αρμόδιος οργανισμός πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας για τη διενέργεια των εξετάσεων πιστοποίησης σε 150 περίπου ειδικότητες.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν όσοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την κατάρτισή τους και είναι δικαιούχοι Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Το σημαντικό βήμα έγινε με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ (www.eoppep.gr) της αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Το αρνητικό είναι ότι καθορίστηκε παράβολο 50 ευρώ για το θεωρητικό μέρος της εξέτασης και 50 ευρώ για το πρακτικό μέρος το οποίο θα πρέπει να προπληρωθεί στην Εθνική Τράπεζα για να μπορέσει να υποβάλει την αίτηση.

Εκτιμάται ότι το υψηλό παράβολο των 100 ευρώ θα επιβαρύνει σημαντικά νέους αποφοίτους ΙΕΚ κατά κανόνα ανέργους και ενδέχεται να λειτουργήσει για ορισμένους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσχέρειες, αποτρεπτικά ακόμα και για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει τα εξέταστρα στον λογαριασμό ΕΟΠΠΕΠ.

• Για την ειδικότητα «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών» καταθέτει στον λογαριασμό του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνική Τράπεζα, Αρ. Λογαριασμού ΕΟΠΠΕΠ 125/54044-94, IBAN GR89 0110 1250 1250 0000 1255 4004 494):

α) για τη συμμετοχή στο Θεωρητικό Μέρος πενήντα ευρώ (50,00 €) για τη γραπτή εξέταση και πενήντα ευρώ (50,00 €) για την προφορική εξέταση και β) για τη συμμετοχή στο Πρακτικό Μέρος: πενήντα ευρώ (50,00 €) ανά κατηγορία οχήματος (A, B, C, D, CE)

Μετά την κατάθεση ο καταθέτης πρέπει να παραλάβει (ή να εκτυπώσει σε περίπτωση internet banking) τις αποδείξεις καταβολής εξετάστρων (αποδεικτικά) για τη συνολική ή την κάθε κατάθεση ξεχωριστά, στις οποίες θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του υποψήφιου – καταθέτη.

Οι αποδείξεις καταβολής των εξετάστρων φυλάσσονται γιατί αποτελούν μέρος των δικαιολογητικών.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά, μετά τις 12.00 μ.μ., την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την κατάθεση των παραπάνω εξετάστρων.

Χαρακτηριστικό της προσπάθειας να καλυφθεί ο «χαμένος χρόνος» είναι ότι δεν έχει οριστεί η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων, ούτε ο χρόνος διεξαγωγής των εξετάσεων, οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση θα αρχίσουν Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.

Ακόμα δεν έχει οριστεί ο χρόνος και ο τρόπος υποβολής των δικαιολογητικών που θα συνοδεύουν την έντυπη αίτηση μετά την ηλεκτρονική.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.