ΜΟΝΑΧΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΤο όνειρο της 32χρονης Σοφίας, κόρης πρώην υπουργού, ήταν να γίνει καλόγρια και αυτή την ονειρική επιθυμία έκανε πραγματικότητα με τις ευλογίες πρώτα της οικογένειάς της.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης την Κυριακή 20 Ιουλίου τελέσθηκε μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία η κουρά της δόκιμης μοναχής Σοφίας Γαβριηλίδου.

Η δόκιμη μοναχή είναι κόρη του πρώην υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και πρώην υπουργού Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Ανδρέου Γαβριηλίδου. Η κουρά έγινε στο Μετόχι του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας «Ιερός Ναός των Αγίων Αθανάσιου, Νικόλαου και Φωτίου», που βρίσκεται στην Κυψέλη.

Την κουρά τέλεσε ο μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος στην Αθήνα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β’, ο οποίος έδωσε στη νέα μοναχή το όνομα Θεοδώρα, κατ’ εντολή και επιλογή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Στην ακολουθία παρέστη και ο πατέρας της μοναχής, ο οποίος φανερά συγκινημένος έδωσε την ευχή του στη κόρη του. Επίσης παρέστησαν πλήθος κληρικών, αντιπροσωπίες άλλων ιερών μονών, οι γονείς και πολλοί ευλαβείς προσκυνητές.

Στο ιερό παρίστατο συμπροσευχόμενος ο μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως και Σεϊχελών Νήσων Δημήτριος. Κατά τη διάρκεια της κουράς, πλησίον της νέας μοναχής προσευχόταν και ο πνευματικός της πρεσβύτερος π. Γεώργιος Χρυσοστόμου που έχει επανδρώσει τη μοναστική αδελφότητα με άξια μέλη.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε αρχιερατικό μνημόσυνο για τα θύματα της κυπριακής τραγωδίας της 20ής Ιουλίου 1974. Στην ομιλία του ο μητροπολίτης Γουινέας μίλησε για την εκπλήρωση του ονείρου για τη μοναχή Θεοδώρα, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Γεώργιος επισήμανε: «Σήμερα ζούμε μια εμπειρία παραδείσου… Είναι ο παράδεισος που ζει μια μοναστική αδελφότητα, όταν λειτουργεί αυθεντικά, μέσα στην υπακοή, στην παρθενία και καθαρότητα, μέσα στην ακτημοσύνη και την αγιότητα». Μετά την κουρά στον χώρο υποδοχής του μετοχίου, με την αγάπη και φροντίδα των μοναζουσών Χαριθέας και Μηναΐδος παρατέθηκαν καφές, τσάι, βουτήματα αλμυρά και γλυκά εδέσματα.

Κώστας Ζαφειρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.