Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Πράσινο φως» για την προβολή διαφημίσεων μέσα στα ταξί

Ιούλιος 31st, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΤΑΞΙΣτην ενίσχυση των εσόδων των ιδιοκτητών ταξί στοχεύει η απόφαση του υπουργείου Υποδομών που δίνει το «πράσινο φως» για την τοποθέτηση ηλεκτρονικής συσκευής για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων στα επιβατικά Δ.Χ. (ταξί).


Τη σχετική απόφαση έλαβε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, με την οποία επιτρέπεται η τοποθέτηση ηλεκτρονικής συσκευής για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων. Στόχος είναι να υπάρξουν επιπλέον έσοδα για τους αυτοκινητιστές οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντική μείωση μεταφορικού έργου λόγω της οικονομικής κρίσης. Σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί μπορούσαν να μισθώσουν το εξωτερικό μέρος του οχήματός τους, ωστόσο πλέον θα έχουν τη δυνατότητα και για διαφημίσεις στο εσωτερικό του οχήματος, μέσα από tablet που μπορεί να τοποθετηθεί στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Πρόκειται ουσιαστικά για την επανέναρξη μιας λειτουργία που είχε εφαρμοστεί από το 2007 σε ορισμένα ταξί και σήμερα δίνεται η δυνατότητα επέκτασης σε όλα τα ΕΔΧ.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι διαφημίσεις αυτές θα πρέπει να προωθούν μόνο εμπορικούς και επαγγελματικούς σκοπούς, το δε περιεχόμενό τους να είναι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τις λοιπές περί διαφημίσεων γενικά διατάξεων και οπωσδήποτε να μην είναι πολιτικού ή μη καλαίσθητου περιεχομένου και να μην αντιβαίνει στα χρηστά ήθη.

«Με τη ρύθμιση αυτή, επεκτείνεται ο τομέας των διαφημίσεων και γενικά επιτυγχάνεται η καλύτερη εκμετάλλευση των ταξί», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Παράλληλα, με άλλη απόφαση ενοποιούνται σε ενιαία κατηγορία αναφορικά με τον αριθμό θέσεων τα Ειδικής Μίσθωσης Επιβατικά Δημόσιας Χρήσης Αυτοκίνητα και ορίζεται ότι οι θέσεις για την κατηγορία αυτή των αυτοκινήτων είναι μέχρι εννέα.

«Με τον τρόπο αυτό αφενός μεν επιτυγχάνεται καλύτερη εκμετάλλευση των αυτοκινήτων αυτών αφετέρου καθίσταται ευχερέστερος ο έλεγχος της κυκλοφορίας, αφού δεν υπάρχει πλέον υποχρέωση να ανατρέχουν τα ελεγκτικά όργανα να διαπιστώσουν με ποιες συγκεκριμένες διατάξεις αυτά ταξινομήθηκαν ώστε να έχουν τον προβλεπόμενο αριθμό θέσεων», τονίζει το υπουργείο Υποδομών.

Μαρία Μόσχου

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 31st, 2014 at 11:39 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply