Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τιμολέων Κοψαχείλης: «Είναι επιβεβλημένη μια ισχυρή Πολυτεχνική Σχολή στην Δυτική Μακεδονία»…

Ιούλιος 31st, 2014 by Χρήστος Μίμης

Επιστολή προς Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο

ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣΑξιότιμε Υπουργέ,

Ενημερώθηκα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να λειτουργήσουν από το 2015 τα εξής τμήματα:
Α. Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Β. Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η λειτουργία του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα συμβάλει αποτελεσματικά στην βιωσιμότητα της Πολυτεχνικής Σχολής και του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.
Ένα πανεπιστήμιο που η ευρύτερη περιοχή το έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη, για εθνικούς λόγους, λόγω της τεράστιας ανεργίας και των εξελίξεων στην ΔΕΗ, μιας και σε λίγα χρόνια θα διανύουμε την μεταλιγνιτική περίοδο.

Σήμερα, στην Βόρεια Ελλάδα λειτουργούν τέσσερις Πολυτεχνικές σχολές: Θράκης, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Θεωρώ ότι αν έχουμε μια πέμπτη Πολυτεχνική Σχολή στην Ήπειρο, αυτή θα είναι μια αδύναμη σχολή, έξω από τα πλαίσια και τους κανόνες που το Υπουργείο έχει θεσπίσει γεγονός που εσείς ως πανεπιστημιακός το γνωρίζεται καλύτερα από όλους.

Επιπλέον, είναι επιβεβλημένη μια ισχυρή Πολυτεχνική Σχολή στην Δυτική Μακεδονία, περιφέρεια που είναι ο κύριος ενεργειακός κόμβος της χώρας. Έτσι θα έχουμε και μια ισόρροπη ανάπτυξη των Περιφερειών.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ένα πολύ ισχυρό Πανεπιστήμιο στην περιοχή, με ισχυρή Ιατρική Σχολή. Ας ενισχυθεί για να γίνει το ίδιο ισχυρή και η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Με εκτίμηση,

Κοψαχείλης Τιμολέων
Βουλευτής Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 31st, 2014 at 14:30 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply