ΑΓΝΟΣε δίκη παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ, Νίκος Κολιός.

Εναντίον του επιχειρηματία, είχαν προσφύγει τέσσερις κτηνοτρόφοι για ανείσπρακτη οφειλή, κατά τους ισχυρισμούς τους, ύψους ενός εκατ. ευρώ.

Επρόκειτο για τέσσερις παραγωγούς που εγκαλούσαν τον κ. Κολιό, υποστηρίζοντας ότι η έλλειψη ρευστότητας, την οποία επικαλείτο η ΑΓΝΟ προκειμένου να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ήταν εικονική και τον κατηγορούν για απάτη.

Όπως γράφει η iefimerida.gr, ανάλογες μηνύσεις κατά του επιχειρηματία έχουν καταθέσει και οι εργαζόμενοι της βορειοελλαδίτικης εταιρείας, διεκδικώντας δεδουλευμένα.

Να σημειωθεί ότι η γαλακτοβιομηχανία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε τέλμα, με τα χρέη της να ανέρχονται σε 52 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 19 εκατ. είναι σε τράπεζες, 14 εκατ. ευρώ στην μητρική «Κολιός» και τα υπόλοιπα σε γαλακτοπαραγωγούς, εργαζόμενους και αλλού, ενώ η αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα έχει απορριφθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.