Τιμή χαρακτηρίζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο την κλήση στην εθνική ομάδα

giannis antetokoumpoΆλλοι απαρνούνται ελαφρά τη καρδία το κάλεσμα της Εθνικής. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πάντως, ανταποκρίθηκε… τρέχοντας και δηλώνει στο Goal πως για τον ίδιο αποτελεί όνειρο και τιμή να φορά το ελληνικό εθνόσημο.

Ο 19χρονος «πολυθεσίτης» μιλά για το άριστο κλίμα και τη χημεία στην ομάδα, τη συνεργασία με τον Φώτη Κατσικάρη, τη συγκατοίκηση με τον Νίκο Ζήση στο Καρπενήσι, αλλά και τα καψώνια του «παλιού» Γιάννη Μπουρούση.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για:

-την κλήση στην Εθνική: «Πέρσι αγωνίστηκα με την Εθνική Νέων. Μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ένιωσα πολύ περήφανος. Φέτος είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Τα παιδιά όλα είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Είναι φανταστικά! Πάντα το όνειρο μου ήταν να παίξω στην Εθνική και στο NBA. Ζω, λοιπόν, το όνειρο μου και περιμένω με ανυπομονησία το υπόλοιπο της προετοιμασίας. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

-το κλίμα στην Εθνική: «Υπάρχει ήδη χημεία και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ακόμη καλύτερη. Όλοι είναι εξαιρετικά παιδιά με ταλέντο. Όλοι οι προπονητές κάνουν τη δουλειά τους και εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να κάνω ό,τι μου ζητούν. Ο κόουτς Κατσικάρης όπως και οι άλλοι προπονητές, έχει τη δική του φιλοσοφία και εμείς πρέπει να την κατανοήσουμε και να την ακολουθήσουμε. Νιώθω ότι μου ταιριάζει το παιχνίδι του…».

-τους στόχους στο Μουντομπάσκετ: «Το όνειρο μου είναι να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται… Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια και να μιλήσω για μετάλλιο, γιατί είναι σημαντικό να κρατάς πάντα χαμηλούς τόνους».

-το γεγονός ότι είναι ο νεότερος στην ομάδα: «Έχω κάποιες παραστάσεις από το NBA. Στην Εθνική είναι η πρώτη μου φορά και είμαι ο μικρότερος. Όμως έχω έρθει εδώ για να πάρω όσες περισσότερες εμπειρίες μπορώ, να γίνω καλύτερος και να πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις για την ομάδα».

-το συγκάτοικό του, Νίκο Ζήση: «Είναι πολύ ωραίο να έχεις συγκάτοικο τον Ζήση. Όχι επειδή είναι ο αρχηγός, αλλά επειδή είναι απίστευτος άνθρωπος. Δεν τον ήξερα πριν προσωπικά, τον γνώρισα τώρα που ήρθα στην Εθνική και είμαι σίγουρος πως θα μάθω πάρα πολλά από εκείνον. Είναι εξαιρετικό παιδί, εξαιρετικός αρχηγός και εξαιρετικός παίκτης. Μου δίνει συνεχώς συμβουλές που αφορούν και τα όσα γίνονται μέσα στις τέσσερα γραμμές του παρκέ αλλά και έξω από αυτές».

-τα push-ups που του έβαλε να κάνει ο Μπουρούσης: «Είναι πολύ καλό παιδί. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει κάνει πολλά καψώνια (γέλια). Η αλήθεια είναι ότι με είχε βάλει να κάνω λίγα push-ups, αλλά επειδή είχα χάσει το σουτ. Δίκαια, λοιπόν… Μου το είχε πει πως αν το χάσω δεν θα τη γλιτώσω».

sport-fm

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.