Τι θα ισχύσει για τους ωρομίσθιους
ANAPLHRWTESΠολλοί είναι οι αναπληρωτές που εκτός από τις 30 ή τις 60 περιοχές πρόσληψης επιλέγουν και το λεγόμενο «κουτάκι» με το οποίο δηλώνουν ότι επιθυμούν να τοποθετηθούν ως αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου και στις λοιπές περιοχές της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο των αναπληρωτών κατά τη ροή προσλήψεων, στον έλεγχο της αίτησής του υποψηφίου προς πρόσληψη εκπαιδευτικού, εξετάζεται κατά προτεραιότητα η δυνατότητα τοποθέτησής του σε μια από τις 30 ή 60 περιοχές που έχει δηλώσει στην αίτηση. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η τοποθέτηση του σε αυτές τις περιοχές τότε εξετάζεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης σε μια εκ των λοιπών περιοχών .Δηλαδή το σύστημα εξετάζει αν είναι εφικτό ο κάθε αναπληρωτής που έχει προσληφθεί να τοποθετηθεί σε μια από τις επιλογές του.

Το σύστημα Εξετάζει τον 1ο αναπληρωτή, τον 2ο κ.λ.π. Αν για κάποιον, που είναι μέσα στους προσληφθέντες,οι επιλογές του δε συμπίπτουν με τα κενά που εισάγονται στο πληροφοριακό σύστημα τότε εξετάζεται ο επόμενος. Στο τέλος οι περιοχές που μένουν κενές μοιράζονται στους αναπληρωτές που έχουν δηλώσει ότι αποδέχονται πρόσληψη και σε άλλες περιοχές αλλά οι επιλογές τους δεν συμπίπτουν με τα δοθέντα κενά.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι για την τοποθέτηση σε κάποια εκ των λοιπών περιοχών έχουν αναπτυχθεί και εισαχθεί στο πληροφοριακό σύστημα κόμβοι γειτνίασης μεταξύ του συνόλου των περιοχών ώστε ο εκπαιδευτικός να τοποθετείται στην πλησιέστερη μετά την 1η επιλογή προτίμησής του, διαθέσιμη περιοχή πρόσληψης. Στην εγκύκλιο του προηγούμενου σχολικού έτους δεν υπήρχε ανάλογη αναφορά σε κόμβους γειτνίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις λοιπές περιοχές δεν περιλαμβάνονται τα εκκλησιαστικά, τα καλλιτεχνικά σχολεία καθώς και η Σιβιτανίδειος οπότε αν κάποιος επιθυμεί να προσληφθεί στα σχολεία αυτά θα πρέπει να τα δηλώσει μέσα στις 30 ή 60 επιλογές του.

Για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς να τονίσουμε ότι δεν ισχύει στις προσλήψεις το 20% των θέσεων να καταλαμβάνεται από τριτέκνους και φυσικά δεν υπάρχουν κυρώσεις αν κάποιος δεν αποδεχθεί διορισμό ως ωρομίσθιος ή αν παραιτηθεί. Όσοι θέλουν να εργαστούν ως ωρομίσθιοι δηλώνουν τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας σε μία περιφέρεια. Η επιλογή των ωρομίσθιων δεν γίνεται από το πληροφοριακό σύστημα κεντρικά αλλά κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον υποψήφιο προς πρόσληψη εκπαιδευτικό με τα περισσότερα μόρια. Αν κάποιος αρνηθεί την πρόσληψη ως ωρομίσθιος δεν θα έχει κυρώσεις, όπως προειπώθηκε, αλλά θα πρέπει να στείλει ένα φαξ για να ενημερώσει τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ώστε να καλέσει τον επόμενο.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.