smsΚαταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι κάτι μόνο όταν το χάνουμε, λέει η παροιμία. Αυτό ισχύει και για το δίκτυο. Δύο δημιουργοί από τη Νέα Υόρκη έπεσαν θύματα του τυφώνα Σάντι τον Οκτώβριο του 2012. Το ίντερντετ και οι τηλεφωνικές συνδέσεις κόπηκαν. Ετσι, η απόλυτη ανάγκη για επικοινωνία δημιούργησε το Go Tenna.

Το Go Tenna πωλείται ανά δύο τεμάχια και επιτρέπει να επικοινωνήσει κάποιος ακόμη και όταν δεν υπάρχει τηλεφωνική σύνδεση ή wifi. Χρησιμοποιεί χαμηλές συχνότητες (μεταξύ  151 και 154 Mhz) και μπορεί να καλύψει μια απόσταση 80 χιλιομέτρων. Αυτό το γουόκι τόκι του μέλλοντος συνδέεται με  bluetooth σε μια εφαρμογή  smartphone και διατίθεται από την Android και IOS.

Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τα γουόκι τόκι της παιδικής μας ηλικίας και μπορεί να στείλει sms σε άλλους χρήστες  Go Tenna, σε απόσταση 80 χλμ. Εχει εφευρεθεί για να εξυπηρετεί καταστάσεις όπου δεν υπάρχει δίκτυο, όπως σε ορειβασία, στην εξοχή ή ακόμη και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου βλέπουμε χέρια υψωμένα να ψάχνουν απεγνωσμένα μια συχνότητα.


Το ζευγάρι  Go Tenna θα διατίθεται από τον Οκτώβριο του 2014 και στοιχίζει 149 δολάρια (110 ευρώ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.