ΡΩΣΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΟι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. «Ανοικτά» όλα τα μέτωπα των ερευνών για το Boeing.

Ο εκπρόσωπος Αλέξι Ντμιτρασκίφσκιι είπε ότι τα δύο αεροπλάνα, τύπου Σουχόι, κατέπεσαν κοντά στο ύψωμα Σάβουρ Μοχίλα, ανατολικά του Ντονέτσκ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη των πιλότων.

«Ανοικτά» όλα τα μέτωπα των ερευνών για το Boeing

Σήμερα αναμένονται στην Ολλανδία οι σοροί των επιβατών της πτήσης ΜΗ17. Η Τετάρτη είναι μέρα πένθους για τη χώρα, καθώς η πλειονότητα των επιβατών της μοιραίας πτήσης ήταν Ολλανδοί. Οι καμπάνες στις εκκλησίες θα ηχούν πένθιμα καθ’ όλη την ημέρα και επί πέντε λεπτά πριν την προσγείωση των αεροσκαφών.

Ολλανδοί αξιωματούχοι δήλωσαν, ωστόσο, πως προκύπτει ότι μόνο 200 σοροί έφτασαν στο ελεγχόμενο από την κεντρική κυβέρνηση Χάρκοβο και όχι 282, όπως είχαν δηλώσει οι αυτονομιστές. Οι επιβαίνοντες της μαλαισιανής πτήσης ήταν συνολικά 298.

Σοροί θυμάτων της τραγωδίας στην άκρη του δρόμου ( ΦΩΤΟ από τον Πολ Σον της Wall Street Journal)

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, δήλωσε σήμερα ότι παραμένει ασαφής ο αριθμός των σορών των επιβατών της πτήσης MH17 που έχουν μεταφερθεί με τρένο στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, ενώ άγνωστος είναι και ο αριθμός των σορών που ενδεχομένως να βρίσκονται ακόμη στον τόπο της τραγωδίας.

 

Στη Βρετανία τα «μαύρα κουτιά»

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τα δύο «μαύρα κουτιά» από το Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση MH17 παραδόθηκαν από την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων της Ολλανδίας στην Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων, στο Φάρνμπορο, για να υποβληθούν σε ανάλυση», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι θα χρειαστεί ένα 24ωρο για να αντληθούν τα δεδομένα από τα «μαύρα κουτιά», αλλά δεν γνωρίζει αν η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και στα δύο.

Στη συνέχεια, τα δεδομένα θα σταλούν για ανάλυση στη διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων που ερευνά τα αίτια της συντριβής του Boeing.

Εν τω μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προαναγγέλλει ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να παρουσιάσουν στοιχεία που συνηγορούν ότι το μαλαισιανό Boeing καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρους, ο οποίος εκτοξεύτηκε από εδάφη που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

blackbox

Κυρώσεις προς τη Ρωσία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται την Πέμπτη να πάρει αποφάσεις για στοχευμένες κυρώσεις προς πρόσωπα και φορείς από τη Ρωσία.

Ukraine-Krimaia-ploio-polemiko-Russia

Κινήσεις στη σκακιέρα

Η Ρωσία θα ενισχύσει το στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα, το αγκυροβόλιο του οποίου βρίσκεται στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το Μάρτιο από τη Μόσχα, ανακοινώθηκε σήμερα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Αρχίσαμε σήμερα την ανάπτυξη ενός ισχυρού στόλου της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο ναύαρχος Αλεξάντρ Βίτκο σε μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε από την υπηρεσία Τύπου του στόλου.

Ο ναύαρχος Βίτκο έκανε λόγο για ενίσχυση του αεροναυτικού τομέα, για ανάπτυξη πυροβόλων στα παράλια, για νέα πολεμικά σκάφη και υποβρύχια.

Χθες, Τρίτη, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία «πρέπει να ανακαινίσει τις στρατιωτικές υποδομές» στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, «για να ενισχύσει την άμυνα της χώρας» ως απάντηση στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Μαύρη Θάλασσα και στη Βαλτική.

 

efsyn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.