Πολιτική δήλωση αντί απολογίας

ΜΑΖΙΩΤΗΣ - ΑΠΕΜε τη φράση «τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται» ο Νίκος Μαζιώτης αρνήθηκε να απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή που μετέβη στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Υποστήριξε, επίσης, ότι τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα παλεύουν για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης και άλλοι θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι στη θέση του, υποστηρίζοντας ότι συντελείται μια κοινωνική γενοκτονία που είναι μοναδική στην ιστορία της χώρας.

Ο ανακριτής δεν υπέβαλε άλλες ερωτήσεις καθώς ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι δεν θα απαντήσει, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο ο Ν.Μαζιώτης κρίθηκε προφυλακιστέος για τη νέα δικογραφία.

Ο συνήγορός του, Σπ. Φυτράκης, δήλωσε ότι ο εντολέας του περιορίστηκε σε μια πολιτική δήλωση και δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Είπε ακόμα ότι έχει ζητηθεί και αναμένεται να ρυθμιστεί από τους αρμόδιους το ζήτημα των τηλεφωνικών επικοινωνιών του καθώς και του προαυλισμού του.

Τα αδικήματα για τα οποία κλήθηκε να απολογηθεί αφορούν απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας- παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ’ εξακολούθηση – οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση- παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών- ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη- εγκληματική οργάνωση- υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης- πλαστογραφία μετά χρήσεως- διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ´ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ´ εξακολούθηση- εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για συνεργούς του Μαζιώτη επικεντρώνονται σε περιοχές των Πατησίων, καθώς ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο διαμέρισμα στο Μαρούσι. Ειδικότερα, εξετάζεται η μαρτυρία καταστηματάρχη ο οποίος είπε ότι πριν 12 ημέρες είχε δει τον Ν.Μαζιωτη κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Στις έρευνες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και συνεργών του, ψάχνοντας ενδεχομένως για κάποιο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.