STRESSΕπειδή τα ζόρια δεν θα τελειώσουν ποτέ και η ανάπτυξη είναι πολύ πιθανό να αργήσει κι άλλο, βρείτε οι ίδιοι τρόπους να αποσυμφορηθείτε από το στρες της ημέρας, μόνο και μόνο για να σας ξημερώσει και η επόμενη!


Οι αρνητικές συνέπειες του εργασιακού άγχους και του στρες των καθημερινών υποχρεώσεων είναι γνωστές και η ανάγκη να χαλαρώνουμε και να ξεχνάμε όσα μας εξουθενώνουν, ψυχικά και σωματικά είναι υψίστης προτεραιότητας.

Εφαρμόστε τα παρακάτω και όλα θα μοιάσουν πιο εύκολα…

Γελάστε
Το γέλιο, ρίχνει τα επίπεδα των ορμονών που προκαλούν το στρες, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ελαττώνει τα αλλεργικά συμπτώματα. Επιπλέον, τα οφέλη ενός γέλιου από καρδιάς διαρκούν μέχρι και μια ώρα μετά το πρώτο χαχανητό! Είτε με τη βοήθεια μιας καλής κωμωδίας, είτε με την παρέα δυο καλών φίλων, δώστε στον εαυτό σας το ελεύθερο να γελάσει.

Τραγουδήστε
Κάθε φορά που θέλετε να ουρλιάξετε από την πίεση δοκιμάστε να τραγουδήσετε. Είτε πρόκειται για το γνωστό ύμνο της Γκλόρια Γκέινορ, είτε για το δικό σας αγαπημένο τραγούδι, δοκιμάστε να το τραγουδήσετε, όσο παράφωνοι και να είστε (κάποιες φορές βοηθάει μάλιστα). Το τραγούδι φτιάχνει τη διάθεση, μειώνει το στρες, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει και κοιλιακούς!

 

Κάντε μασάζ
Το μασάζ κάνει καλό στη διάθεση, αντιμετωπίζει το άγχος και απαλύνει πολλά από τα συμπτώματα της κατάθλιψης.  Πιο συγκεκριμένα το μασάζ αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης, ρίχνει τα επίπεδα της κορτιζόλης και αδρεναλίνης και προωθεί την απελευθέρωση των ενδορφινών. Εάν πάλι δεν σας αρέσει το μασάζ, κάντε μανικιούρ και πεντικιούρ ή κλείστε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο. Ο στόχος είναι να περιποιηθείτε τον εαυτό σας και να ξεχάσετε με αυτό τον τρόπο, όσα σας ταλαιπώρησαν τη μέρα που πέρασε.

Μιλήστε με ένα φίλο
Κάθε φορά που νιώθετε ότι επίκειται «έκρηξη», δράστε προνοητικά και πείτε όσα σας απασχολούν σε ένα φίλο που θα καταλάβει τι περνάτε ή έστω θα έχει τη διάθεση να σας ακούσει. Η ματιά του φίλου, θα σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα από απόσταση και να αποδώσετε σε αυτά την πραγματική τους αξία. Κατά προτίμηση και για καλύτερα αποτελέσματα, τηλεφωνήστε σε κάποιον που σας κάνει πάντα να γελάτε!

 

Πηγαίνετε για τρέξιμο
Η γυμναστική αυξάνει την απελευθέρωση των ορμονών που ευθύνονται για την καλή σας διάθεση και σας δίνει την έξτρα ενέργεια που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε όλα τα ζόρια που έρχονται στο δρόμο σας. Είκοσι λεπτά τρεξίματος στο πάρκο της γειτονιάς είναι αρκετά για να εκτονώσετε τα νεύρα και τη φόρτιση του γραφείου.

Βρείτε ένα νέο χόμπυ
Όταν η διάθεσή σας έχει πάρει την κατιούσα, δοκιμάστε να προκαλέσετε το ενδιαφέρον σας  μαθαίνοντας κάτι καινούριο, γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και διεγείροντας το μυαλό σας με διαφορετικούς τρόπους, πέρα από τη δουλειά και όλα όσα σας έχουν εν τέλει ρίξει τη διάθεση.

Βάλτε τάξη
Όσο και αν υποστηρίζετε το χάος που επικρατεί πάνω στο γραφείο και το σαλόνι σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν βοηθάει σε τίποτα, όσον αφορά τη χαλάρωσή σας μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Ετοιμάστε μια λίστα με όσα πρέπει να βάλετε σε τάξη και με όλες τις εκκρεμότητες που τόσο καιρό αφήνετε να… εκκρεμούν.
Γεμίστε τη λίστα από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη υποχρέωση, από το να πλύνετε τα πιάτα μέχρι να κάνετε σέρβις στο αυτοκίνητο και πέρα από την ικανοποίηση που θα νιώθετε κάθε φορά που θα διαγράφετε κάτι από τη λίστα σας, θα βάλετε σε τάξη τη ζωή και το σπίτι σας και θα διαπιστώσετε πόσο πιο εύκολη είναι η ζωή με λίγο πιο καθαρό σπίτι και λιγότερες εκκρεμότητες να …εκκρεμούν.

 

Μαγειρέψτε
Η προσοχή που απαιτεί η μαγειρική θα βοηθήσει το μυαλό σας να ξεφύγει από όλα σας απασχολούν και προκαλούν το στρες εξαρχής, ενώ τα αποτελέσματα της, θα σας ανταμείψουν υπέρ το δέον για τις προσπάθειές σας. Μην μαγειρέψετε μια δοκιμασμένη συνταγή, αλλά δοκιμάστε κάτι εξωτικό και περίπλοκο. Όσο περισσότερο το στρες, τόσο πιο ανεβασμένο το επίπεδο δυσκολίας της συνταγής.

Πάρτε έναν υπνάκο
Όταν φτάνετε στα όριά σας δοκιμάστε να ξαπλώσετε στον καναπέ, να κλείσετε τα μάτια σας και να αφήσετε τον ύπνο να σας πάρει για 20 λεπτά. Πολλές φορές αυτό που τελικά χρειαζόμαστε είναι ένα καλό διάλειμμα και ένας power nap είναι ό,τι ακριβώς είχαμε τελικά ανάγκη. Μετά τη σιέστα, θα δείτε το πρόβλημα από διαφορετική οπτική, θα έχει καθαρίσει το μυαλό σας και θα βελτιωθεί και η αποδοτικότητά σας, εν τέλει.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.