Στους 248 φτάνουν οι νεκροί Παλαιστίνιοι – 80% των θυμάτων είναι άμαχοι

ΙΣΡΑΗΛΟ συνολικός αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έφθασε σήμερα το πρωί τους 248, καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία επίθεση κατά την ενδέκατη ημέρα της επιχείρησής του με στόχο να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.

Το Ισραήλ υποστήριξε πως η εισβολή του στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι περιορισμένης έκτασης – στόχος της θα είναι οι σήραγγες που σκάβουν ένοπλοι και δήλωσε πως δεν έχει πρόθεση να ανατρέψει την Χαμάς, την ισλαμιστική οργάνωση που κυριαρχεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκρήξεις φώτισαν τον ουρανό κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και κάτοικοι σε αρκετές περιοχές αυτής της πυκνοκατοικημένης λωρίδας, όπου ζουν 1,8 εκατ. Παλαιστίνιοι, δήλωσαν πως είδαν μικρούς αριθμούς ισραηλινών αρμάτων μάχης να έχουν διασχίσει τα σύνορα από το Ισραήλ.

Το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός ισραηλινού στρατιώτη σε συγκρούσεις στο βόρεια τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Άλλοι δύο έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων από τα αεροπορικά πλήγματα που συνεχίζονται και τους βομβαρδισμούς με χερσαία μέσα φτάνει τους 20.

Όπως αναφέρει η Haaretz, οι κάτοικοι μιλούν για ισχυρά πλήγματα των χερσαίων δυνάμεων σε ουσιαστικά ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις, στην επιχείρηση συμμετέχουν πεζικό, τεθωρακισμένα, πυροβολικό «με την υποστήριξη της αεροπορίας και του ναυτικού».

Σε δήλωση που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρεται πως έδωσε διαταγές να καταστραφούν σήραγγες που χρησιμοποιούν μαχητές για να διεισδύσουν στο Ισραήλ και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το Ισραήλ δεν διεξάγει την επίθεση για να ανατρέψει την Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι δήλωσε προς το Ρόιτερς απαντώντας στην ανακοίνωση για την έναρξη της ισραηλινής εισβολής: «Προειδοποιούμε τον Νετανιάχου για τις φοβερές συνέπειες μιας τέτοιας απερίσκεπτης πράξης».

Κάτοικοι της Γάζας και ιατρικοί αξιωματούχοι ανέφεραν σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά μήκος των ανατολικών συνόρων από τη νότια πόλη Ράφα ως το βόρειο τμήμα της Λωρίδας.

Μεταξύ των επτά τελευταίων ανθρώπων που σκοτώθηκαν σήμερα περιλαμβάνεται ένας άνδρας από το Σετζαϊγέχ, στην ανατολική Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ-Κούντρα.

Σύμφωνα με το Βήμα, νωρίτερα τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μωρό πέντε μηνών, είχαν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια χωριστών επεισοδίων στην πόλη Ράφα (νότια Λωρίδα της Γάζας), σύμφωνα με τον Κούντρα.

Στο βόρειο τμήμα της Γάζας, δύο άνδρες σκοτώθηκαν από τα πυρά άρματος μάχης στο Μπέιτ Χανούν, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με μια πηγή της παλαιστινιακής Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έχει την έδρα της στη Γάζα, 80% των θυμάτων είναι άμαχοι.

Περίπου 1.920 Παλαιστίνιοι έχουν επίσης τραυματισθεί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης αντιποίνων στις 8 Ιουλίου.


Προς την κατεύθυνση του Ισραήλ έχουν εκτοξευθεί 1.150 ρουκέτες και 311 αναχαιτίσθηκαν από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.