Η πλαστή ταυτότητα του Μαζιώτη -Κυκλοφορούσε ως Μιχάλης Μιχελάκης, είχε αγοράσει αυτοκίνητο, το χρησιμοποίησε σε ληστεία

ΜΑΖΙΩΤΗΣΜετά την περιπετειώδη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη η ΕΛ.ΑΣ αναζητάει πλέον τα κρησφύγετα του συλληφθέντα, αλλά και τους συνεργάτες του με τους Παναγιώτα Ρούπα και Χριστόδουλο Ξηρό να είναι πρώτοι στη λίστα των αρχών.

Ηδη η ΕΛ.ΑΣ έχει στη διάθεση της στοιχεία, όπως και στην περίπτωση του Νίκου Μαζιώτη και για την 44χρονη σύντροφό του, Παναγιώτα Ρούπα, όσο και για τον επίσης καταζητούμενο Χριστόδουλο Ξηρό. Στόχος των Αρχών είναι να εντοπιστούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Μάλιστα όπως αναφέρει η Καθημερινή που επικαλείται πηγή μέσα από την ΕΛ.ΑΣ, οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη τόσο της 44χρονης συντρόφου του Μαζιώτη, όσο και του τρομοκράτη της 17Ν.

Σαρώνουν το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και περιοχές της Αττικής

Οι περιοχές τις οποίες «σαρώνει» από το απόγευμα της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ. είναι κατά κύριο λόγο εκείνες στις οποίες η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει τον τελευταίο καιρό τον Νίκο Μαζιώτη όπως το Μαρούσι, ο Μαραθώνας, ο Κολωνός, το Γραμματικό, η Καλογρέζα, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και ο Αγιος Νικόλαος Πατησίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει μεταμφιεσμένο τον Μαζιώτη μέσω κάμερας του ΗΣΑΠ πριν από τρεις ημέρες, επιβεβαίωσε πως έχει επιστρέψει στην Αθήνα και ετοίμαζε συντονισμένη επιχείρηση η οποία κορυφώθηκε την Τετάρτη με τη σύλληψή του στο Μοναστηράκι.

Εκείνο που ανησυχεί τους επιτελείς των ερευνών είναι το γεγονός πως πάνω στον Μαζιώτη δεν βρέθηκε κάποιο τηλέφωνο το οποίο ίσως έδινε περισσότερα στοιχεία, ωστόσο, υπάρχει εκτίμηση πως ο τρομοκράτης έχει κάνει χρήση της πλαστής του ταυτότητας για να νοικιάσει κάποιο σπίτι ή έχει υποπέσει σε κάποιο λάθος.

Τι εντοπίστηκε πάνω στο Μαζιώτη -Γιατί δεν είχε κινητό

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην κατοχή του τραυματισμένου Νίκου Μαζιώτη βρέθηκε μια αρμαθιά από κλειδιά η οποία ίσως αποτελέσει την άκρη του νήματος στις έρευνες, καθώς, οι Αρχές εκτιμούν πως αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε γιάφκες ή κρησφύγετα του μέχρι πρότινος καταζητούμενου. Ωστόσο ο Μαζιώτης δεν είχε πάνω του κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα βοηθούσε σημαντικά στο έργο των αρχών για τον εντοπισμό των ανθρώπων με τους οποίους συνομιλούσε. Παράλληλα έχει ξεκινήσει σαφάρι για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου, ενός ασημί Hyundai Accent, με πινακίδα ΥΗΤ 2959, το οποίο ο τρομοκράτης είχε αγοράσει μετά την εξαφάνιση του. Μάλιστα, υπάρχει μαρτυρία ότι ένα παρόμοιο αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στην Κλειτορία.

Ερευνες και για τον… Μιχάλη Μιχελάκη

Πάνω στον Νίκο Μαζιώτη εντοπίστηκε και η πλαστή ταυτότητα -Μιχάλης Μιχελάκης- με την οποία κατάφερε να αγοράσει αυτοκίνητο, πιθανώς να προχώρησε στην ενοικίαση σπιτιών, ενώ με αυτήν κυκλοφορούσε ανενόχλητος στη χώρα. Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, αν κάποιος γνωρίζει κάτι ή είχε κάποια στοιχεία να ενημερώσει την αντιτρομοκρατική.

Η πλαστή ταυτότητα του Μαζιώτη -Κυκλοφορούσε ως Μιχάλης Μιχελάκης, είχε αγοράσει αυτοκίνητο, το χρησιμοποίησε σε ληστεία

Σε συνέντευξη Τύπου για τη σύλληψη του Μαζιώτη, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης, αποκάλυψε τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας με την οποία κυκλοφορούσε ο τρομοκράτης. Συγκεκριμένα, τα ψεύτικα στοιχεία του ήταν: Μιχάλης Μιχελάκης, του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννημένος στις 16 Απριλίου του 1977 στην Αθήνα.

Στο όνομα αυτό αγόρασε ένα αυτοκίνητο, ένα ασημί Hyundai Accent πέρυσι, με πινακίδα ΥΗΤ 2959. Μάλιστα, υπάρχει μαρτυρία ότι ένα παρόμοιο αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στην Κλειτορία. Το όχημα δεν έχει εντοπιστεί από την αστυνομία και γίνονται σχετικές έρευνες, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τη βαλλιστική εξέταση.

Μετά από τη σύλληψη, πάνω στο Μαζιώτη βρέθηκαν κλειδιά, που οι αξιωματικοί εξετάζουν το αν είναι από γιάφκα και γίνονται έρευνες σε όλη την Αττική για τον εντοπισμό της. Ακόμη βρέθηκαν πάνω στον τρομοκράτη αποδείξεις από διάφορες αγορές, αλλά δεν βρήκαν κάποιο κινητό τηλέφωνο.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ανώνυμα στα τηλέφωνα 1014 και 14414 ό,τι πληροφορία έχουν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή οτιδήποτε έχει αγοραστεί ή νοικιαστεί στο όνομα Μιχάλης Μιχελάκης.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει εμπλοκή του Μαζιώτη στα Μέθανα, όπου βρέθηκε θαλαμικό του αποτύπωμα, αλλά και στη ληστεία στην Κλειτορία, όπου εντοπίστηκε το DNA του. Ο Μαζιώτης, που είχε συλληφθεί στις 11 Απριλίου του 2010 για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός αγώνας και τη διάπραξη σωρείας αδικημάτων, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 50 ετών. Επιπλέον, θα κατηγορηθεί γιατί ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την έκρηξη στην οδό Αμερικής τον περασμένο Απρίλιο.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσακνάκης εξιστόρησε το πώς εξελίχθηκε η συμπλοκή με τον Μαζιώτη:

«Ο καταζητούμενος εντοπίστηκε στην πλατεία Μοναστηρακίου, στα πλαίσια της αστυνομικής δράσης από άνδρες της αντιτρομοκρατικής με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Ζητήθηκε η συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ για να τον ελέγξουν. Η πρώτη επαφή της ΔΙΑΣ με τον Μαζιώτη έγινε στις οδούς Αθήνας και Αγ. Ειρήνης. Εκεί πυροβόλησε μία φορά και συνέχισε προς την πλατεία Μοναστηρακίου.

Οταν είδε ότι εγκλωβίζεται, πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον αστυνομικών και πολιτών, με αποτέλεσμα να τραυματισμού ελαφρά δύο τουρίστες. Ενας Αυστραλός, που νοσηλεύεται με ελαφρύ τραύμα στον αστράγαλο και ένας Γερμανός που συνέχισε την κρουαζιέρα του.

Στη συνέχεια, ο Μαζιώτης ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως. Οταν κατάλαβε ότι εγκλωβίζεται από τις δυνάμεις, έστρεψε το όπλο του εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ και πυροβόλησε άλλες δύο φορές. Ενας ειδικός φρουρός, που βρισκόταν εκεί για επιχείρηση κατά του παρεμπορίου και έσπευσε για να συνδράμει, δέχθηκε μία σφαίρα στον αριστερό μηρό- που του προκάλεσε διαμπερές τραύματα- και μία στην κοιλιακή χώρα, όπου όμως τον προστάτευσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο. Αστυνομικός της ΔΙΑΣ πυροβόλησε μία φορά και τραυμάτισε τον Μαζιώτη στον αριστερό βραχιόνα. Στη συνέχει συνελλήφθη και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και νοσηλεύεται φρουρούμενος».


iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.