Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο πρώην σύζυγος της Μαριέτας Γιαννάκου
syllhpshΣτα χέρια των αρχών βρίσκεται ο Παναγιώτης Κουτσίκος, πρώην μεγαλοστέλεχος της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΡΓΩ και τέως σύζυγος της Μαριέττας Γιαννάκου, μετά από ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο. Ο Παναγιώτης Κουτσίκος που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για χρέη προς τρίτους, συνελήφθη στην είσοδο του σπιτιού του και λίγο αργότερα οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και διανυκτέρευσε.

Ο Παναγιώτης Κούτσικος, αποτέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΡΓΩ ΑΕ, την περίοδο που εις βάρος του διαπιστώθηκαν χρέη 11,3 εκατ. ευρώ, ενώ με τη συνολική οφειλή και τις προσαυξήσεις το ποσό ανήλθε έφτασε τα 20,7 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κούτσικος είναι πρώην σύζυγος της Μαριέττας Γιαννάκου, ευρωβουλευτού της ΝΔ και πρώην υπουργού Παιδείας.

Είναι, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και έχει τιμηθεί με το βραβείο Ιπεκτσί για την προσφορά του στην εδραίωση της ελληνοτουρκικής ειρήνης και φιλίας.

Το Δημόσιο το 2013 προχώρησε στην κατάσχεση και στον πλειστηριασμό μιας διατηρητέας διώροφης οικοδομής στην οδό Μακρή 9Α στην περιοχή Μακρυγιάννη που έχει έκταση 302 τ.μ. Η πρώτη προσφορά για το ακίνητο ήταν 800.000 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκαν 3 αποθήκες στην Αθήνα με αρχική τιμή 106.600 ευρώ. Ο πλειστηριασμός κρίθηκε άγονος, αφού δεν υπήρξαν πλειοδότες, και κατακυρώθηκε προσωρινά στο Δημόσιο.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.