Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και προνοιακά επιδόματα τίθενται στο τραπέζι της διαβούλευσης της Τρόικας με το υπουργείο Εργασίας. Πρόταση για ενοποίηση επιδομάτων.

EPIDOMATAΤην Τετάρτη τίθεται επί τάπητος σε συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου με τους εκπροσώπους των δανειστών το ζήτημα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ζήτημα το οποίο κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου χαρακτήρισε ως τη «μεγαλύτερη μεταρρύθμιση» των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εξεταστει το ενδεχόμενο ενοποίησης του συνόλου των προνοιακών επιδομάτων, που χορηγούνται από άλλα υπουργεία, όπως το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να υπάρχει έλεγχος των δαπανών και καταμερισμός σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών την Τρίτη δεν ετέθησαν θέματα εργασιακών σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά Ταμεία, σημείωσε πως επιβεβαιώθηκε η ταμειακή επάρκεια του συστήματος και τόνισε ότι κατά το πρώτο επτάμηνο του 2014 έχει απορροφηθεί το 57,33% της κρατικής επιχορήγησης, αντί του 58,33% που είχε προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.