Το ποσό των 100.000 ευρώ πλήρωσε ο Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ευαγγελισμού Α.Τ. ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος.
FAKELAKIΠαράλληλα, ο γιατρός που πήρε φακελάκι 500 ευρώ από τον άτυχο συνταξιούχο, θα πρέπει να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές το μήνα, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.
Την ίδια στιγμή, καταπέλτης για την εξέλιξη της υπόθεσης που πήρε δραματική τρόπη μετά το θάνατο του 67χρονου καρδιοπαθή, είναι ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νίκος Καρακούκης ο οποίος διενήργησε την Τρίτη την νεκροψία στη σορό του 67χρονου.
Ο ιατροδικαστής σε δηλώσεις του τόνισε πως με τις βλάβες που βρήκε στην καρδιά του συγκεκριμένου ασθενή, η άποψή του είναι πως «όσο πιο γρήγορα χειρουργούνται τέτοιοι ασθενείς, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς», δίνοντας έτσι μια απάντηση στους ισχυρισμούς των συγγενών του άτυχου καρδιοπαθή, ότι αν το χειρουργείο είχε γίνει αμέσως και δεν είχαν μεσολαβήσει 18 μέρες με παζάρια και διαπραγματεύσεις για το φακελάκι, τώρα ο 67χρονος θα ζούσε.
Ο καρδιοχειρουργός έχει ήδη τεθεί σε αργία, ενώ για την υπόθεση αυτή θα γίνει εισαγγελική έρευνα αλλά και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Η διοίκηση του Ευαγγελισμού θα πρέπει μέσω της ΕΔΕ να δώσει απάντηση στο ερώτημα εάν η αναβολή του χειρουργείου του 67χρονου ασθενούς συνέβαλε ή όχι στον θάνατο του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ο 67χρονος είχε υποστεί ισχαιμία και τρία εμφράγματα, εκ των οποίων το ένα παλαιότερο και τα δύο πολύ πρόσφατα.

Ο 67χρονος, που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό Α.Τ. για χρηματισμό, χειρουργήθηκε το Σάββατο και σύμφωνα με τους γιατρούς ξύπνησε καλά, ωστόσο, την Κυριακή κατέληξε στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού». Την επέμβαση διενήργησε άλλος καρδιοχειρουργός του νοσοκομείου.

Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι η υγεία του επιδεινώθηκε εξαιτίας της καθυστέρησης της επέμβασης, αφού ο καρδιοχειρουργός που αρχικά τον είχε αναλάβει, τον εκβίαζε απαιτώντας 1.500 ευρώ προκειμένου να τον χειρουργήσει. Τελικά και μετά από 8 μέρες διαπραγματεύσεων, το ποσό μειώθηκε στα 500 ευρώ.
Ο ασθενής σε συνεννόηση με την Αστυνομία και τη διοίκηση τυ νοσοκομείου, παρέδωσε φακελάκι με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον καρδιοχειρουργό. Η αστυνομία ελάχιστα λεπτά αργότερα, συνέλαβε τον καρδιοχειρουργό, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι ήταν δικά του χρήματα.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.