Απασχόληση για έξι μήνες

Η υψηλή ανεργία δεν διασφαλίζει την προσφορά εργασίαςΠρόγραμμα κατάρτισης για 16.000 ανέργους σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας θα θέσει σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), δίνοντας τη δυνατότητα απασχόλησης για έξι μήνες σε ανέργους χαμηλών προσόντων.

Το υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε τη σχετική απόφαση και εντός των ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις από τους φορείς που θα συμμετάσχουν για την υλοποίηση του προγράμματος.

Αντικείμενο του νέου προγράμματος αποτελεί η παροχή σε 16.000 άνεργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το νέο πρόγραμμα θα παρέχει την εξασφάλιση εξάμηνης εργασίας στους ωφελούμενους ανέργους. Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των ανέργων με χαμηλά τυπικά προσόντα και δεξιότητες, μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.