Η σαμπάνια έρεε άφθονη. Ρεζερβέ ξαπλώστρες στην παραλία αλλά και νοικιασμένα πολυτελή τζιπ μετέφεραν τους προσκεκλημένους σε επίσης υπέρ πολυτελείς βίλες. Όλα αυτά όχι από κάποιον κροίσο, αλλά από έναν εκ των βασικότερων κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power

mhliwnhsΟύτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις πολυτελείς βίλες, 2.500 ευρώ τη βραδιά η μία, φιλοξένησαν τους περίπου 30 καλεσμένους του κ. Μηλιώνη, ενώ άλλα τέσσερα τζιπ τα οποία κόστισαν 7.500 ευρώ τη βδομάδα τους μετέφεραν στην παραλία ή στα πανάκριβα μπιτς μπαρ και εστιατόρια του νησιού. Επίσης υπήρξε προσωπικός σεφ αλλά και πρώτη θέση στην παραλία με ξαπλώστρα στον αφρό που λέμε.

Όλα αυτά, με εντελώς πρόχειρους υπολογισμούς, φτάνουν τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Για αυτή τη σπατάλη χρήματος ευθύνεται ο ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στο σκάνδαλο της Energa- Hellas Power, ο κ. Μηλιώνης, ο οποίος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να περάσουν καλά οι δεκάδες καλεσμένοι του.

Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Μηλιώνης έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους και αναμένει τη δίκη του.

Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” κάθε μέρα ήταν και ένα μικρό πάρτι σε εξέλιξη. Για παράδειγμα, ενδεικτικό της χλιδής είναι το ακόλουθο γεγονός:

Στο συγκρότημα με τις ανεξάρτητες βίλες έχει καταλύσει ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο και η παρέα του. Ένα φορτηγάκι μυκονιάτικης εταιρίας ποτών αναζητά τον παραλήπτη των προϊόντων που κουβαλά. Το εμπόρευμα είναι δεκάδες κιβώτια με σαμπάνιες Moet και άλλα με βότκα Grey Goose και τεκίλα Silver Patron.

 

Την ώρα λοιπόν που το φορτηγάκι της κάβας προσπαθεί να βρει τον παραλήπτη η παρέα των 30 προσκεκλημένων και ο εορτάζων (είχε τα γενέθλια του) βρίσκονται καθ’ οδόν για τη παραλία Καλό Λιβάδι και το μπιτς μπαρ-ρέστοραντ Solymar, εκεί όπου μόνο το σετ ξαπλώστρα- ομπρέλα κοστίζει 30 ευρώ. Οδηγούν τέσσερα Jeep Wrangler, με κόστος ενοικίασης 300 ευρώ τη μέρα για το κάθε ένα. Τα αυτοκίνητα νοικιάστηκαν για μια τουλάχιστον βδομάδα και το συνολικό κόστος ανήλθε στα 7.500 ευρώ.

Ο Β. Μηλιώνης γίνεται ο πρωταγωνιστής. Φίλοι και γνωστοί σπεύδουν να του μιλήσουν, να πούνε μερικές κουβέντες μαζί του αλλά κυρίως να του ευχηθούν “ποτέ ξανά στη φυλακή”. Εκείνος μιλά, απαντά και τονίζει συχνά – πυκνά “ότι η υπόθεση του είναι τελειωμένη” και πως δεν ανησυχεί γιατί έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

 

Φαίνεται πως η ζωή – έστω μικρή παραμονή στη φυλακή δεν αλλάζει τις συνήθειες. Ο κ. Μηλιώνης παραμένει λάτρης της καλής ζωής και των ακριβών αξεσουάρ. Έτσι δεν αποχωρίζεται ποτέ το χρυσό του ρολόι που φορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εταιρίες παροχής ρεύματος Energa – Hellas Power, οι οποίες συστήθηκαν – δημιουργήθηκαν ως εναλλακτική λύση για τους καταναλωτές, στην ουσία, έπαιρναν το χαράτσι για τα ακίνητα από τους πελάτες τους και αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ, το έστελναν στο εξωτερικό σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Ανάμεσα στους βασικούς εμπλεκόμενους – κατηγορούμενος ο Β. Μηλιώνης ο οποίος δεν έχει αθωωθεί αλλά είναι προσωρινά ελεύθερος. Καμία σημασία βέβαια δεν έχει αυτό, εξακολουθεί να μπορεί να κάνει πάρτι. Όσο για τη ζημιά που υπέστη το δημόσιο, αυτή υπολογίζεται σε 152 εκ. ευρώ.

 

Το θέμα προκάλεσε μεγάλο σχολιασμό στα σόσιαλ μίντια από όπου και συλλέξαμε μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις.

skandallo2 skandalo 1 skandalo 3 Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.