ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΗΣΤα Γρεβενά αποχαιρέτησαν για πάντα τον επί 38 συναπτά έτη Μητροπολίτη τους Σέργιο. Τώρα μπορούμε να αναφερθούμε στην επόμενη μέρα της Μητρόπολης Γρεβενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους του Star-fm.gr, επικρατέστερος για την θέση του Μητροπολίτη Γρεβενών, φέρετε να είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

O 59χρονος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας που κατάγεται από την Κέρκυρα, φέρετε να απολαμβάνει την στήριξη αλλά και την εμπιστοσύνη πολλών Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδας για την θέση αυτή.

ΥΓ: Οι Ταξιάρχες, στο Αίγιο, είναι ένα μεγάλο και ιστορικό μοναστήρι γνωστό όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και ευρύτερα. Η ακτινοβολία του οφείλεται στη μεγάλη του προσφορά στην επανάσταση, στην διακονία του λαού και στην πνευματική του περιουσία, αφού έχει πολλά βιβλία και ευαγγέλια χειρόγραφα, λείψανα Αγίων κλπ.
Επίσης στην Μονή φυλάσσονται και τα Άχραντα Πάθη του Χριστού, δηλαδή μέρος από τον Τίμιο Σταυρό, τον Ακάνθινο Στέφανο, το Σπόγγο και την Χλαμύδα του Κυρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.