ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 -Με τον «μικρό τελικό» της «παρηγοριάς» συνεχίζεται το Σάββατο (23:00) το Μουντιάλ, όπου η διοργανώτρια Βραζιλία υποδέχεται την Ολλανδία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 69.349 θεατών «Brasilia national stadium» της Μπραζίλια, με διαιτητή τον Αλγερινό, Τζαμάλ Χαϊμουντί.

Οι «οικοδεσπότες» προέρχονται από την μεγαλύτερη συντριβή της Ιστορίας τους, καθώς στον ημιτελικό ηττήθηκαν με 7-1 από τους Γερμανούς, ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση κι έκπληξη σε όλον τον πλανήτη. Ο Λουϊς Φελίπε Σκολάρι, που ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη απ τους φιλάθλους, καλείται να ανασυντάξει τους παίκτες του και να διαχειρισθεί, κυρίως, την ψυχολογική τους κατάσταση. Εκ πρώτης όψεως τα πράγματα δεν είναι καλά για τους Βραζιλιάνους, καθώς το Μουντιάλ και ειδικά μεσα στην πατρίδα τους, δεν είναι απλά η κορυφαία δριοργάνωση. Το ποδόσφαιρο υπάρχει στο DNA των Βραζιλιάνων και μια τέτοια συντριβή, προκαλεί αναμφίβολα πολύ μεγάλη ζημία. Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο έμπειρος προπονητής, θα αφήσει εκτός 11αδας τον Φρεντ που απογοήτευσε και αποδοκιμάσθηκε, ενώ αναμένεται να παίξει απ την αρχή ο Ζο.

Αν και σε μικρότερο βαθμό, απογοήτευση υπάρχει και στο «στρατόπεδο» της Ολλανδίας. Οι «οράνιε» του Λουϊς Φαν Γκααλ, έκαναν ένα πολύ καλό τουρνουά, αλλά αποκλείσθηκαν στα πέναλτι από την Αργεντινή, στον ημιτελικό που ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ. Ο έμπειρος τεχνικός, δεν αναμένεται να κάνει σημαντικές αλλαγές και παρά το γεγονός πως έχει δηλώσει ότι θεωρεί χωρίς νόημα τον «μικρό τελικό», θα στηριχθεί στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και στην τριπλέτα Σνάϊντερ, Φαν Πέρσι και Ρόμπεν. Κατά πάσα πιθανότητα κάτω απ τα δοκάρια θα καθήσει ο Κρουλ αντί του Σίλεσεν.

Στις μέχρι τώρα, ένδεκα φορές που βρέθηκαν αντίπαλες οι δύο ομάδες, μετρούν από τρεις νίκες, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): 12. Ζούλιο Σέζαρ, 6. Μαρσέλο, 2. Ντάνιελ Αλβες, 3. Τιάγκο Σίλβα, 4. Νταβίντ Λουίς, 17. Λουίς Γκουστάβο, 5. Φερναντίνιο, 7. Χουλκ, 19. Γουίλιαν, 11. Οσκαρ, 21. Ζο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): 23. Τιμ Κρουλ, 3. Στέφαν ντε Φράι, 2. Ρον Φλάαρ, 4. Μπρούνο Μάρτενς Ιντι, 15. Ντιρκ Κάουτ, 5. Ντάλι Μπιλντ, 11. Αριεν Ρόμπεν, 20. Τζεορτζίνιο Γουϊνάλντουμ, 10. Γουέσλι Σνάιντερ, 9. Ρόμπιν φαν Πέρσι, 21. Μέμφις Ντεπάϊ.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.