Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ρύθμιση για χρέη προς εφορία, Ταμεία ζητά η κυβέρνηση από την τρόικα

7 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Από 48 έως 100 δόσεις

ΕΦΟΡΙΑΕνιαία ρύθμιση με περισσότερες δόσεις, από 48 έως 100, προωθεί η κυβέρνηση για τα χρέη των πολιτών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με Το Βήμα , το αίτημα θα θέσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας στην τρόικα που έρχεται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, με το επιχείρημα ότι είναι η μοναδική λύση για να αντιμετωπιστεί η «νάρκη» των χρεών των ιδιωτών και να μην υπάρξει κοινωνική έκρηξη αν εφαρμοστούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και γίνουν κατασχέσεις επιχειρήσεων και περιουσιών που θα λάβουν μαζικό χαρακτήρα.

Τα συνολικά χρέη στην Εφορία ανέρχονται σε 66,4 δισ. ευρώ, ενώ μόνο την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα τελωνεία ξεπέρασαν τα 5,2 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, στα 8 δισ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ, στα 7,4 δισ. ευρώ τα χρέη επιχειρήσεων προς τον ΟΑΕΕ, ενώ στα 16 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές οφειλές στα Ταμεία.

This entry was posted on Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2014 at 07:35 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply