Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά 120 υπογραφές για τη ΔΕΗ

7 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Διερευνά τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίησή της
tsiprasΜετά την επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ, το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης επιστρέφει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει την προσπάθειά του για τη συλλογή 120 υπογραφών βουλευτών για τη συζήτηση ενδεχόμενου δημοψηφίσματος, καθώς το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή.

Σήμερα, Δευτέρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης θα έχει διμερείς επαφές με συναδέλφους του στη ΔΗΜΑΡ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να συγκεντρωθεί ο πολυπόθητος αριθμός των 120 υπογραφών, που θα επιτρέψει στην Ολομέλεια της Βουλής να συζητήσει το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο στόχος των 120 βουλευτών είναι εφικτός, σημειώνοντας ότι ακόμη κι αν το ΚΚΕ δεν συμφωνεί επακριβώς με το πλαίσιο της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταθέσει δικό του, υπάρχει δυνατότητα άθροισης των ψήφων, κατά το πρότυπο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας του 2008 για τη Συνθήκη της Λισαβόνας, όπου είχαν κατατεθεί τέσσερις διαφορετικές προτάσεις.

Η πρωτοβουλία πηγαίνει πολύ καλά, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο Mega ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης. Σημείωσε, δε, ότι και το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της άθροισης των ψήφων ακόμη και επί διαφορετικών προτάσεων για το δημοψήφισμα και έκανε λόγο για «πολιτικά εύλογο» αίτημα.

Είμαστε στη φάση της προετοιμασίας για να συζητηθεί το δημοψήφισμα στην Ολομέλεια της Βουλής παρατήρησε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε πως όταν φτάσουμε στην ψηφοφορία επί συγκεκριμένης πρότασης για δημοψήφισμα (κατά την οποία θα χρειαστούν 180 βουλευτές) θα αποφασίσει ο καθένας τι θα πράξει.

Υπέρ της πρότασης για δημοψήφισμα δήλωσε ότι θα ψηφίσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, σημειώνοντας ότι θα ψηφίσει ό,τι ψηφίζει και το κόμμα με το οποίο μπήκε στη Βουλή.

«Πρέπει να σταματήσουν αυτά. Δεν μπορεί να έρχεται ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο στα θερινά τμήματα και να ψηφίζει μόνο το 1/3 των βουλευτών. Αυτά είναι ξεπέτες και αρπαχτές. Συντάσσομαι με τους 120, για να έρθει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Θα ψηφίσω ό,τι ψηφίσει και το κόμμα με το οποίο μπήκα στη Βουλή» τόνισε ο Π.Τατσόπουλος.

Για την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρωθούν 120 υπογραφές συνδριάζουν τα όργανα της ΔΗΜΑΡ. Ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης έχει ταχθεί υπέρ της πρωτοβουλίας, ωστόσο κάποιοι βουλευτές αντιδρούν.

Η.Κ.

This entry was posted on Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2014 at 15:33 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply