Καταπέλτης η έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ: οργιάζει η «μαύρη» εργασία. Δεκάδες χιλιάδες δουλεύουν πλήρες ωράριο αλλά δηλώνονται ως μερικώς απασχολούμενοι

MAYRH ERGASIAΤον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στην αγορά αποκαλύπτει έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ένα εκατομμύριο άνθρωποι, εργάζονται με μαύρα ως μισθωτοί αλλά αμείβονται με μπλοκάκι ελεύθερου επαγγελματία αλλά έχουν πλήρες ωράριο παρά το γεγονός ότι δηλώνονται ως μερικώς απασχολούμενοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ):

– Ενας στους πέντε εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος με αποτέλεσμα το σύνολο των εργαζομένων σε καθεστώς μαύρης εργασίας να προσεγγίζει τους 500.000.

– 300.000 είναι οι λεγόμενοι “ψευδο-αυτοπασχολούμενοι” οι οποίοι ενώ παρέχουν εξαρτημένη μισθωτή εργασία, παρουσιάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες με μεγάλες απώλειες σε κάθε περίπτωση για τα έσοδα του ΙΚΑ

– 200.000 είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι ενώ παρέχουν εργασία πλήρους ωραρίου δηλώνονται ως μερικώς απασχολούμενοι, με αποτέλεσμα και γι αυτούς να καταβάλλονται χαμηλές εισφορές στα ταμεία του ΙΚΑ.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.