Οι ισορροπίες έπαιξαν ρόλο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣΤο σκεπτικό βάσει του οποίου δεν προχώρησε η επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη εξήγησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μία ημέρα μετά την οριστική απόσυρση του ενδιαφέροντος για τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας.


Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» πήραν θέση για την αρνητική τροπή, τονίζοντας πως τα κριτήρια ήταν καθαρά ποδοσφαιρικά, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες πάνω στις οποίες πορεύεται πλέον ο σύλλογος.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» χαρακτηρίζουν τον «τυπάρα» ως «εμβληματικό ποδοσφαιριστή και «ξεχωριστό κομμάτι της μεγάλης παναθηναϊκής οικογένειας».

Η θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι ένας εμβληματικός ποδοσφαιριστής που ανδρώθηκε στον Παναθηναϊκό και τίμησε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα, έχει προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και στον σχεδιασμό μιας νέας ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας, συσπειρώνοντας τον κόσμο και εμπνέοντας τους ποδοσφαιριστές που εντάχθηκαν στο δυναμικό του.

Το μοντέλο που αντανακλά σήμερα ο Σύλλογος, αφορά κυρίως στη δημιουργία μιας νέας υγιούς ομάδας, με την ανάδειξη νέων παικτών και με τον κόσμο του Παναθηναϊκού ενωμένο στις κερκίδες της Λεωφόρου. Σε αυτό το μοντέλο, η ισορροπία αποτελεί βασικό κανόνα, που ο νέος Παναθηναϊκός δεν επιθυμεί να αψηφίσει.

Ο Παναθηναϊκός του σήμερα και του αύριο έχει ξεκάθαρο ενωτικό πρόσωπο αλλά είναι και υπεράνω οποιουδήποτε προσώπου.

Ανεξάρτητα από την εξέλιξη των πραγμάτων ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν, είναι και θα είναι ξεχωριστό κομμάτι της μεγάλης Παναθηναϊκής οικογένειας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι επιλέξει να κάνει».

Σπυρόπουλος: «Δεν είναι απαγορευμένη η λέξη πρωτάθλημα»

Ο Τάκης Σπυρόπουλος ήταν ο πρώτος από τους ποδοσφαιριστές που μίλησε στους δημοσιογράφους για την προετοιμασία του Παναθηναϊκού, τις αλλαγές σε σχέση με πέρυσι και τους στόχους της ομάδας.

Ο νεαρός δεξιός μπακ-χαφ καλείται να διεκδικήσει χρόνο συμμετοχής από τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο και τον Χρήστο Μπούρμπο, ενώ τόνισε ότι ο προσωπικός του στόχος είναι να παίξει όσους περισσότερους αγώνες μπορεί, δηλώνοντας χωρίς φόβο ότι η λέξη «πρωτάθλημα» δεν είναι απαγορευμένη για την ομάδα.

Αναλυτικά αναφέρθηκε:

Για την προετοιμασία μέχρι στιγμής: «Η ομάδα είναι πιο δεμένη, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, δουλεύουμε πλέον από την αρχή πιο δυνατά και θα είμαστε πιο γρήγορα έτοιμοι σε σχέση με την περσινή προετοιμασία.

Δεν δουλεύουμε για να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, δουλεύουμε διαφορετικά, σε πιο εξεζητημένα θέματα για να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε το πλεονέκτημα σε σχέση με πέρυσι, γιατί έχουμε και πολύ δύσκολα παιχνίδια τέλος του μήνα, είναι πολύ καλές οι ομάδες που θα κληρωθούμε».

Για τους προσωπικούς στόχους του: «Ο προσωπικός μου στόχος είναι να συνεχίσω να δουλεύω, να κάνω αυτά που μου λέει ο προπονητής μου και πάνω απ’ όλα να είμαι υγιής για να μπορέσω να παίξω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ».

Για τους στόχους του «τριφυλλιού»: «Σίγουρα έχει ανέβει ο πήχης, αλλά όπως και πέρυσι οι τόνοι πρέπει να είναι χαμηλοί, πρέπει να δουλεύουμε, να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος της χρονιάς να κάνουμε τη συγκομιδή.

Η λέξη πρωτάθλημα δεν είναι απαγορευμένη, αρκεί να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στις δυνατότητες μας. Για την Ευρώπη είμαι αισιόδοξος, όπως είπα αν πιστεύουμε στους εαυτούς μας και κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά θα τα καταφέρουμε».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.