Γαλλία-Γερμανία και Βραζιλία-Κολομβία

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 - ΒΡΑΖΙΛΙΑ  (Φωτογραφία:  Associated Press ) Με την πλέον αμφίρροπη αναμέτρηση ανοίγει σήμερα  Παρασκευή, (19:00) το πρόγραμμα των προημιτελικών στο Μουντιάλ, καθώς η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Γερμανία, στο πιο ενδιαφέρον «ζευγάρι» της συγκεκριμένης φάσης. Ο αγώνας, θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 74.738 θεατών «Maracana» του Ρίο Ντε Ζανέϊρο, με διαιτητή τον Αργεντινό, Νέστορ Πιτάνα.

Πρόκειται για ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης, καθώς τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι «τρικολόρ», έχουν δώσει σπουδαία δείγματα γραφής μέχρι τώρα. Αν και οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ, έδειξαν σημάδια κόπωσης και δυσκολεύθηκαν αρκετά να προκριθούν σε βάρος της Αλγερίας, διαθέτουν ένα πολύ καλό σύνολο με καλή κατοχή και κυκλοφορία, αλλά κυρίως με παίκτες πολύ έμπειρους και σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία.

Ωστόσο με τους Αφρικανούς, διαπιστώθηκε πρόβλημα στην διαχείριση της ταχύτητας οταν αντεπιτίθεται ο αντίπαλος και όταν η άμυνα δέχεται μακρινές μπαλιές. Ενα στοιχείο που επεσήμανε ο Λεβ και καλείται να το αντιμετωπίσει με επιτυχία.

Από την πλευρά τους, οι «πετεινοί» του Ντιντιέ Ντεσάμπ, δείχνουν ικανοί ακόμη και για την κατάκτηση του τροπαίου. Με εντυπωσιακή ομοιογένεια, εξαιρετικούς αυτοματισμούς, πίεση σε όλο το γήπεδο και πολυμορφία στην επιθετική λειτουργία, οι Γάλλοι διαθέτουν μία από τις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη. Επιπλέον, ο έμπειρος τεχνικός, έχει περάσει στην ομάδα της φιλοσοφία της «οικογένειας», κάτι που φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο με την συμπεριφορά των παικτών αναφορικά με την ομαδικότητα.

Η πρόκριση, αναμένεται να κριθεί από την απόδοση των Γάλλων, καθώς εάν καταφέρουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και τις αλλαγές ταχύτητας κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, θεωρείται δύσκολο να ανταπεξέλθουν οι Γερμανοί. Επίσης, καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, θα παίξει και η απόδοση των δύο τερματοφυλάκων, καθώς Λιορίς και Νόϊερ είναι απ τους κορυφαίους στον κόσμο.

Στις 25 φορές που έχουν αναμετρηθεί οι δύο αντίπαλοι, η Γαλλία μετρά 11 νίκες, η Γερμανία εννέα, ενώ πέντε αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): 1. Ούγκο Λιορίς, 2. Ματιέ Ντεμπισί, 4. Ράφαελ Βαράν, 5. Μαμαντού Σακό (21. Λοράν Κοσιελνί), 3. Πατρίς Εβρά, 6. Γιοάν Καμπάιγ, 8. Ματιέ Βαλμπιενά, 14. Μπλεζ Ματουϊντί, 19. Πολ Πογκμπά, 10. Καρίμ Μπενζεμά, 9. Ολιβιέρ Ζιρού.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): 1. Μάνουελ Νόιερ, 20. Ζερόμ Μπόατενγκ, 17. Περ Μερτεζάκερ, 4. Μπένεντικτ Χέβεντες, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, 16. Φίλιπ Λαμ, 5. Ματς Χούμελς, 18. Τόνι Κρόος, 8. Μεσούτ Οζίλ, 19. Μάριο Γκέτσε, 13. Τόμας Μίλερ.

Και Βραζιλία-Κολομβία (23:00)

Η ώρα των αποδείξεων για την εθνική Βραζιλίας, έχει ακόμη ένα «επεισόδιο», καθώς μετά την αγωνιώδη πρόκριση σε βάρος της Χιλής στους «16» της διοργάνωσης, αύριο (23:00) θα υποδεχθεί την Κολομβία, στον έναν από τους τέσσερις προημιτελικούς. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 60.342 θεατών «Castelao arena» της πόλης Φορταλέζα, με διαιτητή τον Ισπανό, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο.

Οι Βραζιλιάνοι καλούνται για ακόμη μία φορά, να διαχειρισθούν το εμφανέστατο άγχος που τους διακατέχει στην διοργάνωση και να ξεπεράσουν τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως σχετικά με την ανάπτυξη τους από τα άκρα. Οι Ντάνι Αλβες και Μαρσέλο δείχνουν κουρασμένοι και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα σύνθετα καθήκοντα τους, δημιουργώντας βάθος οταν αμύνονται και καθυστέρηση στην ανάπτυξη όταν επιτίθενται, δίνοντας την δυνατότητα στους αντιπάλους να το εκμεταλλευθούν. Οπως μέχρι τώρα, έτσι και αύριο, αναμένεται ότι όλο το παιχνίδι της «σελεσάο» θα περάσει απ τα πόδια του Νεϊμάρ, με τον νεαρό να δηλώσει αδιάφορος για το θέαμα και υποστηρικτής του ρητού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Από την πλευρά τους, οι Κολομβιανοί που αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης -μαζί με την Κόστα Ρίκα- θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά στο τουρνουά έναν -σε θεωρητικό επίπεδο- ανώτερο αντίπαλο. Ο εξαιρετικός, Χοσέ Πέκερμαν, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο, χωρίς παίκτες-αστέρια και με μοναδική έμφαση στην ομοιογένεια και την ομαδικότητα. Ο Τζέιμς Ροντρίγκες εξελίσσεται στην αποκάλυψη της διοργάνωσης, αν και είχε δώσει δείγματα γραφής από την θητεία του στο σαμπιονά με την Μονακό. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός είναι άριστος χειριστής της μπάλας, εξαιρετικά καταρτισμένος από τεχνική άποψη και ιδιαίτερα ευφυής σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Απόδειξη το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε με την Ουρουγουάη, με το οποίο άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση.

Ο αγώνας αναμένεται να κριθεί, στις λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως στην απόδοση των Νεϊμάρ και Ροντρίγκες, στο εάν η Βραζιλία θα καταφερει να λυθεί αγωνιστικά και στο έάν ο Πέκερμαν θα επιλέξει να οδηγήσει τους Βραζιλιάνους στις πτέρυγες, όπου -αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα- έχουν σημαντικό πρόβλημα.

Στις 25 προηγούμενες αναμετρήσεις τους, η Βραζιλία μετρά 15 νίκες, η Κολομβία δύο και οκτώ αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή. Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): 12.Ζούλιο Σέζαρ, 2.Ντάνιελ Αλβες, 3.Τιάγκο Σίλβα, 4.Νταβίντ Λουίς, 6.Μαρσέλο, 5.Φερναντίνιο, 16. Ραμίρες, 11.Όσκαρ, 7.Χουλκ, 9.Φρεντ, 10.Νεϊμάρ.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν):
1. Νταβίντ Οσπίνα, 2. Κρίστιαν Ζαπάτα, 3. Μάριο Γέπες, 6. Κάρλος Σάντσες, 7. Πάμπλο Αρμέρο, 8. Άμπελ Αγκιλάρ, 9. Τεόφιλο Γκουτιέρες, 10. Τζέιμς Ροντρίγκες, 11. Χουάν Κουαδράδο, 18. Χουάν Ζουνίγκα, 21. Τζάκσον Μαρτίνες.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.