Από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώσουν όσοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ νοσηλευτούν σε ιδιωτική κλινική. Σε επίσχεση προχώρησε η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών.

asfalismenoi eopyΑπό σήμερα, καμία νέα εισαγωγή στις ιδιωτικές κλινικές ασφαλισμένου του ΕΟΠΥΥ επί πιστώσει δεν θα γίνεται δεκτή. Οποιος ασφαλισμένος νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική, θα πληρώσει όλο το ποσό από την τσέπη του.

Η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών προχωρά από σήμερα σε επίσχεση εργασίας στην οποία συμμετέχουν όλες οι ψυχιατρικές κλινικές αλλά και οι ειδικές παθολογικές χρόνιων παθήσεων.

Η Ενωση είχε χθες χθες συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη την οποία χαρακτηρίζουν άκαρπη.

Αντιδρούν για τα Rebate και τα Claw Back για το 2014 με τους ιδιοκτήτες των κλινικών να μιλούν για κουρέματα που φτάνουν το 40% , χωρίς έχουν εξοφληθεί παλαιότερες νοσηλείες.

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «Ζητούμε ότι πιο λογικό, ότι πιο δίκαιο, ότι πιο αυτονόητο. Να πληρωνόμαστε για όσες υπηρεσίες προσφέρουμε», ενώ στις προειδοποιήσεις ότι όποιος κάνεις επίσχεση κατά ΕΟΠΥΥ θα χάνει οριστικά τη σύμβασή του με το φορέα απαντούν ότι « δεν “μασάμε”. Θα υπάρξει άμεση αντίδραση από την ΠΕΙΚ σε περίπτωση καταγγελίας σύμβασης έστω και ενός συναδέλφου».

Διευκρινίσεις από την Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών:

1. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται κανονικά μέχρι την αποθεραπεία τους.

2. ΟΙ Κλινικές δεν δέχονται νέες εισαγωγές επί πιστώσει από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθώς και την επί πιστώσει από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διενέργεια Διαγνωστικών εξετάσεων σε εξωτερικούς ασθενείς.

Οι ασθενείς θα λαμβάνουν Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών προκειμένου να το υποβάλλουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς πληρωμή.

3. Οι Αιμοκαθάρσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, διότι αφορούν ξεχωριστές συμβάσεις, που υπάγονται σε διαφορετικό κωδικό πληρωμών, στον οποίο τα χρήματα επαρκούν έως τον προσεχή Οκτώβριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.