Εκτός λειτουργίας 13 μονάδες της ΔΕΗ. Από ώρα σε ώρα το πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης από την αρμόδια αρχή.

dehΕκτός λειτουργίας έχουν τεθεί μέχρι στιγμής λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 2.700 μεγαβάτ.

Ανάλογα με την εξέλιξη της ζήτησης, στη διάρκεια της ημέρας οι Διαχειριστές των Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής θα προχωρούν σε κυλιόμενες περικοπές στην ηλεκτροδότηση, καθώς και σε μείωση του φορτίου σε μεγάλους καταναλωτές.

Η Μελίνα Καλαμπόκα, εκπρόσωπος Τύπου του ΔΕΔΔΗΕ, είπε στο MEGA πως το πρόγραμμα διακοπών θα ανακοινωθεί άμεσα και θα αφορά μόνο την ηπειρωτική χώρα και όχι τα νησιά. Επίσης, τόνισε πως οι διακοπές ρεύματος θα έχουν μικρή διάρκεια, μίας ώρας περίπου..

Η κ. Καλαμπόκα αρνήθηκε πως η ΔΕΗ προσπαθεί να δημιουργήσει «τεχνητό» πρόβλημα για να πλήξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. «Είμαστε σε ετοιμότητα εδώ και μέρες στο να διαχειριστούμε την κατάσταση όσο καλύτερα γίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα μαίνεται η σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με την κυβέρνηση να διαμηνύει δια του πρωθυπουργού ότι δεν κυβερνούν οι συνδικαλιστές και την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά δια του Αλέξη Τσίπρα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.