Βρέθηκε θαμμένος κοντά σε φάρμα γουνοφόρων στο πρώην δημαρχείο Ασκίου του Δήμου Βοΐου στην Π.Ε. Κοζάνης – Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

siatista - TO ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΕΘΑΨΑΝΣύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του kozan.gr,  θαμμένος κοντά σε φάρμα γουνοφόρων στο πρώην δημαρχείο Ασκίου του Δήμου Βοίου στην Π.Ε. Κοζάνης, βρέθηκε, πριν από λίγες ώρες, ένας 55χρονος βοσκός, Αλβανικής καταγωγής, του οποίου τα ίχνη αγνοούνταν εδώ κι αρκετό καιρό.

Ύποπτοι για την εξαφάνισή του ήταν δύο συμπατριώτες του, ο ένας εκ των οποίων, ομολόγησε – τελικά – στην αστυνομία το έγκλημα και υπέδειξε το σημείο ταφής. Ο άτυχος 55 χρονος ήταν πατέρας 5 παιδιών κι απασχολούνταν σε κτηνοτρόφο στο  Καλονέρι του Δήμου  Βοΐου.

Τον αναζητούσαν εδώ και περίπου ένα μήνα συγγενείς του, αλλά και η αστυνομία, η οποία έχει ενημερωθεί για την περίεργη εξαφάνισή του. Όπως πληροφορούμαστε, στην τελευταία επικοινωνία που είχε ο 55χρονος βοσκός με τον αδερφό του, του ανέφερε πως βρισκόταν σε καφενείο της περιοχής με άλλους δύο συμπατριώτες του και πως όλα ήταν καλά.

Μάλιστα τη συγκεκριμένη μέρα φέρεται να είχε πληρωθεί. Αυτά τα 600 ευρώ του μισθού του, φαίνεται πως ήταν και η αιτία για την άγρια δολοφονία από τους δύο συμπατριώτες του.

H τοπική κοινωνία του Καλονερίου έχει συγκλονιστεί με την είδηση της δολοφονίας.

Το σημείο ταφής – Φωτογραφίες  ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ 95.7 FM

 


Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 52χρονου αλλοδαπού στο Καλονέρι Κοζάνης

Είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του την 09-06-2014
Συνελήφθησαν ως δράστες δυο ομοεθνείς του

Εξιχνιάστηκε χθες (03-07-2014) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, ανθρωποκτονία σε βάρος 52χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την 02-06-2014 από το Καλονέρι Κοζάνης.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, (26 και 51 χρονών) και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και ληστεία από κοινού.

Συγκεκριμένα, την 09-06-2014 δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σιάτιστας από συγγενικό πρόσωπο του 52χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας η εξαφάνισή του.

Για τον εντοπισμό του πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα που προέκυπταν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών.

Κατά την πορεία της έρευνας προσήχθη προχθές (02.07.2014) τις βραδινές ώρες ο 26χρονος αλλοδαπός και κατά την εξέτασή του ομολόγησε περιγράφοντας με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι από κοινού με τον 51χρονο ομοεθνή του παρέσυραν το θύμα κοντά σε φάρμα εκτροφής γουνοφόρων ζώων σε αγροτική περιοχή του Καλονερίου Κοζάνης με πρόσχημα την προσφορά εργασίας, όπου τον τραυμάτισαν θανάσιμα χτυπώντας τον στο κεφάλι με μεταλλικό εργαλείο (κάβουρα) και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ, ενώ στη συνέχεια τον έθαψαν.

Ο 26χρονος υπέδειξε το ακριβές σημείο που ήταν θαμμένο το πτώμα και ακολούθως πραγματοποιήθηκε εκταφή του πτώματος, παρουσία του Ιατροδικαστή Δυτικής Μακεδονίας.

Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.