«Κλήρωσαν» τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων, τα έλυσαν και τα έδωσαν στους μαθητές τους που -όπως ήταν φυσικό- «αρίστευσαν»! Πως στήθηκε το κόλπο.

PAIDEIAΕρευνα για καταγγελία υποκλοπής θεμάτων που αφορά μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, διέταξε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο σχολείο έκανε την κομπίνα παραχάραξης της διαδικασίας στην εξέταση των μαθημάτων της Α’ Λυκείου με το νέο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων.

Πως υπέκλεπταν τα θέματα

Τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών -που έφερε στο φως την υπόθεση- αναφέρουν ότι η διοίκηση του ιδιωτικού σχολείου απέστειλε στις εποπτικές αρχές ψεύτικο πρόγραμμα εξετάσεων, με αποτέλεσμα ενώ το «επίσημο» πρόγραμμα ανέφερε ότι μια συγκεκριμένη ημέρα θα εξεταζόταν το μάθημα της Αλγεβρας, που τα μισά θέματά του επιλέγονται από την Τράπεζα, στην πραγματικότητα οι μαθητές εξετάζονταν σε άλλο μάθημα που δεν προβλέπει άντληση θεμάτων από την τράπεζα.

Τη συγκεκριμένη μέρα που είχε ψευδώς δηλωθεί, οι καθηγητές πήραν τα θέματα της Αλγεβρας από την Τράπεζα, τα έλυσαν και στη συνεχεία έκαναν …φροντιστήριο στους μαθητές. Την επόμενη ημέρα έδωσαν κανονικές εξετάσεις στο μάθημα και όλοι τους έπιασαν 20άρια. Το κόλπο, αν και έξυπνο, ήταν φυσικό να διαρρεύσει από μαθητές.

Ο υφυπουργός έδωσε εντολή στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες διερεύνησης του θέματος που αν επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι η Τράπεζα Θεμάτων πάσχει ως προς το αδιάβλητό της…

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.