Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για το λουκέτο στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης. Εκκληση Λοβέρδου να λήξει η απεργία. Κινδυνεύει το εξάμηνο.

POLUTEXNEIOΔιενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διατάχθηκε απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της εισόδου του Πολυτεχνείου και παρεμπόδιση όσων επιχειρούν να εισέλθουν στο Ίδρυμα. Την ποινική προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς και μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράνομης βίας.

Λοβέρδος: Κάνω έκκληση να σταματήσουν

Eκκληση να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να ανοίξουν το Μετσόβιο Πολυτεχνείο απηύθυνε στους διοικητικούς υπάλληλους ο υπουργός Παιδείας, λίγο πριν τη συνάντησή τους με τον πρύτανη σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση.

«Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν τούς ανήκουν τα πανεπιστήμια και τους καλώ να μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά» δήλωσε στο MEGA ο υπουργός Παιδείας, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν έχει δυνατότητα από το νόμο να ανοίξει τα Πανεπιστήμια.

Μικροεπεισόδια διοικητικών – φοιτητών

Το κλίμα στο Πολυτεχνείο είναι τεταμένο, καθώς εκτός από την απόφασή τους να συνεχίσουν την απεργία επ’ αόριστον, οι διοικητικοί υπάλληλοι κρατούν κλειστές τις πύλες και χθες σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στο χώρο έξω από την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου φοιτητές προσπάθησαν να μπουν στο Ίδρυμα αλλά εμποδίστηκαν από τους διοικητικούς.
Ανάλογες σκηνές έχουν εκτυλιχτεί και με καθηγητές του Ιδρύματος στους οποίους επίσης απαγορεύουν την είσοδο.

Οι πρυτανικές αρχές έχουν διαμηνύσει ότι η νέα απεργία θα είναι μοιραία για το εξάμηνο. Υπολείπονται τέσσερις βδομάδες διδασκαλίας προκειμένου να ολοκληρωθεί.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.